Polsk filmfotograf får pris på Sundance filmfestivalen

  21632_480506335325778_1406083746_n

  Jacek Borcuchs nyeste film fortæller en kærlighedshistorie, som udvikler sig til et drama. PR-foto.


  UTAH: Den polske filmfotograf, Michal Englert, fik den prestigefyldte pris for den bedste fotografering på Sundance international filmfestival.


  Englert fik prisen for fotografering af filmen Lasting, instrueret af Jacek Borcuch. Lasting blev præsenteret i kategorien drama.

  Begejstring over filmen

  Den amerikanske presse er entusiastisk over Borcuchs filmen: Screen Daily roser Lasting for “skønheden, stilen og elegancen”, The Hollywood Reporter forudser, at “filmen bliver en stor success i biograferne”, mens Worldmovies nævner filmen blandt de 10 mest interessante Sundance festivalens film.

  Kærlighed og drama

  Lasting er en følelsesmæssig kærlighedshistorie om et par polske studerende, Michal i Karina. De mødes om sommeren i Spanien, og forelsker sig i hinanden. Deres ubekymret kærlighedsforhold bliver afbryd af en dramatisk begivenhed, som ændrer deres liv for altid.

  To polske succeer

  Det er den anden pris for polske film på Sundance festivalen. Den polske kortfilm The Whistle af Grzegorz Zariczny har vundet i kategorien kortfilm i sidste uge.

  Lasting vises i biograferne i Polen fra den 8. februar. Filmen bliver ligeledes præsenteret på International Filmfestival i Rotterdam, som finder sted mellem den 23. januar og 3. februar.