Polsk firma klar med medicin mod covid-19

Den polske virksomhed Biomed Lublin har verdens første lægemiddel mod covid-19 sygdommen. Om få måneder kan produktet nå alle polakker. Arkivfoto.

LUBLIN: Polsk medicinalvirksomhed hævder at have verdens første effektive lægemiddel mod covid-19 sygdommen.

LÆS  Dagens polske corona tal: 421 døde polakker

Lublin virksomheden, Biomed Lublin oplyser, at de har verdens første effektive lægemiddel mod covid-19 sygdommen. De har netop afsluttet produktionen af medicin til 3.000 personer, og om få måneder venter den polske virksomhed at kunne levere det nye lægemiddel til alle polakker. Det er den tid den formelle proces varer indtil lægemidlet kan godkendes af myndighederne. Den første produktion af det nye lægemiddel (#PolskiLekNaCovid19) skal nu testes på covid-19 syge på hospitaler i Lublin, Bytom, Białystok og Warszawa.

Viden stilles til rådighed

Og der er ingen hemmelig recept bag det nye lægemiddel. ”Opskriften” på den nye medicin frigives.

– Frigivelsen af ​​lægemidlet til ikke-kommercielle kliniske forsøg er planlagt til fjerde kvartal af 2020, siger Marcin Piróg, der er administrerende direktør for Biomed Lublin S.A.

LINK TIL DAGENS PRESSEMØDE OM DEN NYE MEDICIN

Navn til medicin

– Vi har et lægemiddel, et polsk lægemiddel til COVID-19, der fungerer. Polakkerne bliver de første der får det. Også derfor skal polakker komme med et navn til det. Vi afventer forslag. Behandling af COVID-19 med plasma fra rekonvalescenter er allerede godkendt af WHO, FDA og det polske sundhedsministerium, siger læge Grzegorz Czelej, der er senator og valgt for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS).

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 188 smittede polakker
LÆS  Corona tal fra Polen: 123 nye smittede polakker