Polsk hjælp til nærområder mod flygtningestrøm

Flygtningestrøm Litauen
Ny flygtningestrøm: Mange flygtninge og emigranter fra blandt andet Irak, er kommet til Litauen og dermed til EU, fra Hviderusland. Foto: YouTube.

WARSZAWA: Polen har sendt hjælp til Litauen for at stoppe den organiserede flygtningestrøm fra Hviderusland.

LÆS  Mere end tre millioner flygtninge fra Ukraine

Polen sender nu humanitær hjælp til Litauen for at stoppe den organiserede flygtningestrøm fra Hviderusland. Herfra sender det hviderussiske regime flygtninge ind over grænsen til Litauen – mange fra Irak. Det sker bevidst fra Hvideruslands side, for at straffe Litauen der blandt andet huser hviderussiske oppositionspolitikere.

Flygtningestrøm skal destabilisere EU

Men også for at destabilisere EU, som har lammet Hviderusland med omfattende sanktioner.

Polen har sendt en konvoj med udstyr til at afhjælpe flygtningestrømmen. Den er kommet til Vilnius. Det er primært telte, el-generatorer, tæpper og senge, oplyser TVP.

– Det er for at vise solidaritet og støtte vores nabo og allierede, oplyser det polske udenrigsministerium.

Fra Bagdad til Minsk

I år er den litauisk-hviderussiske grænse ulovligt blevet krydset af mindst 1.800 mennesker, der hovedsageligt er fra Irak, Syrien, Tadsjikistan og Rusland. Det oplyser den litauiske grænsevagttjeneste. I 2020 var det kun 74, og blot 37 grænseoverløbere året før. Antallet af flyvninger mellem Minsk og Bagdad er fordoblet i indeværende år.

Et EU-problem

– Vi støtter Litauen, og vi opfordrer alle EU-lande til at støtte myndighederne i Vilnius i deres arbejde med at sikre EU’s ydre grænse, skriver det polske udenrigsministerium.

Polens udenrigsminister Zbigniew Rau , der besøgte Vilnius tidligere på måneden, sagde, at det voksende antal indvandrere udgør et stort problem – ikke alene for Litauen, men for hele Den Europæiske Union.

LÆS  Grænsepoliti: 510 menneskesmuglere anholdt i år

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  3,3 millioner flygtninge fra Ukraine til Polen