syrien_barn

Polske Caritas har lavet en ny tekst til en kendt polsk julesang, som organisationen opfordrer sine landsmænd til at synge i julen med tanke på situationen for syriske familier. Foto: Youtube.


WARSZAWA: Caritas har lavet ny tekst til en kendt polsk julesang, og opfordrer sine landsmænd til at synge den juleaften.


Den polske del af hjælpeorganisationen Caritas har som en del af et støtteprogram for familier i Syrien, lavet en ny tekst til en af de mest kendte polske julesange.

Betlehem og Aleppo

Teksten er omskrevet, så den drager paralleller mellem den bibelske historie, hvor gravide Mary endelig fandt husly og fødte Jesus – med situationen omkring de hjemløse flygtningefamilier i Syrien og Irak, der i dag modtager støtte fra Caritas i Polen.

Indspillet til inspiration

Sangen er indspillet med sangeren Violetta Brzezinska, og er fulgt af videoklip med syriske børn og familier i flygtningelejre. Polske Caritas opfordrer polakker til at synge sangen med den nye tekst juleaften og 1. juledag.

HØR SANG
Youtube: Julesangen med ny tekst

3.000 donorer

Caritas Polen har samlet 3.000 polakker, der bakker op om et langsigtet støtteprogram til fordel for 1.000 syriske nødlidende familier. Flere af Polens fremtrædende katolske biskopper er blandt støtterne af familieprogrammet til fordel for de syriske flygtninge.

LÆS MERE
Caritas: Familieprogram Syrien (kun polsk)