Polsk politi undersøger dansk menneskehandel

beier_padborg
Padborg-virksomheden Kurt Beier Transport A/S er nu tiltalt for at lade medarbejdere leve under slavelignende forhold. Ansættelsen af medarbejderne er sket gennem den danske virksomheds polske selskab. Arkivfoto.

Padborg-virksomheden Beier blev anmeldt til politiet for de uværdige forhold de udsatte deres chauffører for. Nu undersøges virksomhedens polske datterselskaber for menneskehandel. Arkivfoto.

LÆS  Polsk hjælp til nærområder mod flygtningestrøm

KOSZALIN: Beier-datterselskab efterforskes for menneskehandel af polsk politi, der ikke udelukker anklager mod dansk firma. Dansk politi undersøger fortsat forholdene hos firmaet i Padborg.

LÆS  Russisk hærværk mod polsk konsulat i Hamborg

Polsk politi har reddet udenlandske chauffører fra umenneskelige forhold i Kozalin, skriver Fagbladet 3F. Nu efterforskes sagen som menneskehandel hos den danske Beier-koncernens polske transportvirksomhed HBT Internationale Transporte samt den polske virksomhed Andersen Euro-Handel. Virksomhederne afviser beskyldningerne.

– Undersøgelsen bliver gennemført som følge af en rimelig mistanke om menneskehandel, siger Miłosz Ziółkowski, der er anklager hos anklagemyndigheden i Szczecin til Fagbladet 3F.

LÆS MERE
Fagbladet 3F: Polsk politi efterforsker Beier-firma i sag om menneskehandel

Ifølge anklager Milosz Ziolkowski omhandler undersøgelsen på nuværende tidspunkt ikke det danske selskab Kurt Beier Transport A/S. Men det kan ikke udelukkes, at det kommer til at ske i fremtiden, oplyser anklageren. Det kommer an på fremtidige forklaringer fra de forurettede i sagen.

Undersøgelse i gang

I en anden sag fra Padborg i Danmark efterforsker Syd- og Sønderjyllands Politi fortsat, om Kurt Beier Transport A/S har udsat filippinske og srilankanske chauffører for menneskehandel til tvangsarbejde.

LÆS MERE
Fagbladet 3F: Polsk politi efterforsker Beier-firma i sag om menneskehandel

LÆS  Kritisk hviderussisk atlet har fået visum til Polen

LÆS  Tre år efter: Tiltale for mordet på Gdansk borgmester