Polsk politi undersøger dansk menneskehandel

beier_padborg
Padborg-virksomheden Kurt Beier Transport A/S er nu tiltalt for at lade medarbejdere leve under slavelignende forhold. Ansættelsen af medarbejderne er sket gennem den danske virksomheds polske selskab. Arkivfoto.

Padborg-virksomheden Beier blev anmeldt til politiet for de uværdige forhold de udsatte deres chauffører for. Nu undersøges virksomhedens polske datterselskaber for menneskehandel. Arkivfoto.

LÆS  Verdens største kulkraftværk står i flammer

KOSZALIN: Beier-datterselskab efterforskes for menneskehandel af polsk politi, der ikke udelukker anklager mod dansk firma. Dansk politi undersøger fortsat forholdene hos firmaet i Padborg.

LÆS  Suspenderet for ikke at passe på Kaczynskis hus

Polsk politi har reddet udenlandske chauffører fra umenneskelige forhold i Kozalin, skriver Fagbladet 3F. Nu efterforskes sagen som menneskehandel hos den danske Beier-koncernens polske transportvirksomhed HBT Internationale Transporte samt den polske virksomhed Andersen Euro-Handel. Virksomhederne afviser beskyldningerne.

– Undersøgelsen bliver gennemført som følge af en rimelig mistanke om menneskehandel, siger Miłosz Ziółkowski, der er anklager hos anklagemyndigheden i Szczecin til Fagbladet 3F.

LÆS MERE
Fagbladet 3F: Polsk politi efterforsker Beier-firma i sag om menneskehandel

Ifølge anklager Milosz Ziolkowski omhandler undersøgelsen på nuværende tidspunkt ikke det danske selskab Kurt Beier Transport A/S. Men det kan ikke udelukkes, at det kommer til at ske i fremtiden, oplyser anklageren. Det kommer an på fremtidige forklaringer fra de forurettede i sagen.

Undersøgelse i gang

I en anden sag fra Padborg i Danmark efterforsker Syd- og Sønderjyllands Politi fortsat, om Kurt Beier Transport A/S har udsat filippinske og srilankanske chauffører for menneskehandel til tvangsarbejde.

LÆS MERE
Fagbladet 3F: Polsk politi efterforsker Beier-firma i sag om menneskehandel

LÆS  Bombe alarm: Trafik indstillet i Warszawa lufthavn

LÆS  12 polakker dræbt i alvorlig busulykke i Kroatien