Polsk sangtalent til Østersø jazzfestival i weekenden

østersø-jazzfestival
Krystyna Durys og hendes orkester kommer til Bornholm i weekenden, hvor de skal optræde på Østersø Jazzfestivalen. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Den polske sangstjerne Krystyna Durys og hendes orkester optræder på den 25. udgave af Østersø Jazzfestival på Bornholm i weekenden.

LÆS  Danmark kræver reformer før Polen får EU-penge

Et af Polens store navne indenfor jazzmusikken, den 36-årige sangerinden Krystyna Durys, kommer til Danmark i weekenden sammen med sit orkester. De skal spille på den 25. udgave af Østersø Jazzfestival på Bornholm. Det er tredje gang af den polske sangstjerne optræder på festivalen. Durys og hendes orkester afslutter lørdag aften på festivalen. Søndag middag kan de igen opleves på Nexø Torv.

SE PROGRAM Eksternt link: Østersø Jazzfestival 2021

I Got Rhythm - long version - Krystyna Durys

Stort bifald

Durys er blevet populær i danske jazzkredse efter hendes tidligere besøg på Østersø Jazzfestivalen.

– Det var dejligt forfriskende at høre hende, og hendes kontakt med publikum var enestående, sagde Svend-Erik Nielsen fra Østersøjazzfestivalen sidst den polske sangstjerne gav koncert på øen.

– Krystyna Durys og hendes band viste international klasse. Hendes to koncerter står som noget af det ypperste, man oplevede under de fire dage festivalen varede, sagde Svend-Erik Nielsen.

(Artiklen fortsætter under foto)

Født i Gdynia

Krystyna er født i Gdynia og opvokset i Gdansk. I dag er hun tilbage i fødebyen. Hun besluttede sig allerede som 7-årig for, at hun ville være sanger – og det løfte hun efterlevet siden. Som 12-årig begyndte hun at spille klassisk guitar, og dyrkede sang, dansk og musik. Da hun var 20 mødte hun en guitarist, og sammen spillede de rundt omkring på små og store steder. Tre år senere blev der koblet et piano til, og siden er det gået stærk for Krystyna Dyrus.

LÆS  Ny roman om krigens betydning for dansk-polsk familie

LÆS MERE Eksternt link: Krystyna Durys hjemmeside

Debutalbum

Krystynas debutalbum fra 2016 – Tribute to Ladies of Jazz – har taget kegler, ikke bare i Polen hvor det gik ind på en andenplads på Jazz Top 10, men også flere andre steder i Europa, hvor orkesteret har spillet på klubber og festivaler. På albummet er også gæsteoptrædenerne fra de store polske jazznavne: Wlodzimierz Nahorny, Przemek Dyakowski, Robert Majewski, Wojciech Staroniewicz.

LÆS  Halv million glade mennesker til gratis musikfestival

LÆS MERE Eksternt link: Krystyna Durys hjemmeside

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.