Valuta:100 PLN koster 174,01 DKK
Mandag 10 december 2018

Polske byggefirmaer kan hente viden om arbejde i Danmark

Polske virksomheder og deres medarbejdere er i stort tal kommet til Danmark for at udføreopgaver i byggeriet. Arkivfoto
Danmark-PolenKØBENHAVN: Skattevæsnet, Arbejdstilsynet og andre danske myndigheder holder oplæg, når Business in Denmark inviterer udenlandske byggefirmaer – herunder polske – til et seminar om at arbejde i Danmark
Af: Bjarne Jensen
4. juni 2015 - 8:00

Gennem de seneste år har en række sager afsløret, at virksomheder fra Polen og andre lande ikke altid har helt styr på de danske regler.

Nogle gange har virksomhederne bevidst overtrådt den danske lovgivning, men andre gange har mangel på viden været årsagen.

Business in Denmark (Erhvervsstyrelsen) inviterer nu byggefirmaer fra Polen og andre lande til et seminar, hvor de kan få viden om de danske systemer.

Udgangspunkt i virksomhedernes behov

Seminaret finder sted 10. juni i København, og på programmet er blandt andet oplæg fra Skat, Arbejdstilsynet og brancheorganisationen Dansk Byggeri.

- Vi holder seminarer, fordi vi ved at udenlandske virksomheder mangler information om danske regler og krav. Der er hav af vejledningstjenester, men kun de færreste tager udgangspunkt i virksomhedernes behov, ” siger fuldmægtig Andina Lazdaja fra Business in Denmark.

Lettere for udlændinge

Business in Denmark og Erhvervsstyrelsen ser det som en af sine opgaver at gøre det lettere for udenlandske virksomheder at overholde danske regler og krav.

- Derfor er vores vejledningstjeneste proaktiv. Vi forventer ikke, at virksomheder kommer til os, derfor kommer vi til dem ved at arrangere seminarer, der tager udgangspunkt i deres situation. Vores hjemmeside kan ikke besvare alle spørgsmål, derfor er seminarer en god supplement, siger Andina Lazdaja.

Mange deltagere fra Polen

Business in Denmark har tidligere holdt et lignende seminar, hvor alle udenlandske virksomheder fra alle brancher kunne deltage.

- Virksomhederne er især interesseret i moms og virksomhedsskatteemner efterfulgt af, hvad man gør som virksomhed, når man tager medarbejdere med i forbindelse med udførelse af arbejde i DK, siger Andina Lazdaja.

Hun vurderer, at omkring 30 procent af de virksomheder, der deltager i seminarene kommer fra Polen.

Se programmet for seminaret og find link til tilmelding

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 10. december 2018
18:00-00:00

Skyet

Skyet
1 °C

I dag, 10. december 2018
18:00-00:00

Få byger

Få byger
2 °C

I dag, 10. december 2018
18:00-00:00

Light snow showers

Light snow showers
1 °C

I dag, 10. december 2018
18:00-00:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
2 °C

I dag, 10. december 2018
18:00-00:00

Delvis skyet

Delvis skyet
2 °C