Polske corona-regler forlænges: Ingen julefrokoster

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki på dagens pressemøde med eksperter om corona-situationen i Polen, og om forlængelse af restriktioner frem til den 27. december. Foto: Krystian Maj/KPMG.

WARSZAWA: Lukningen af polske restauranter, biografer, teatre og fitnesscentre forlænges til den 27. december. Statsminister forbereder polakkerne på 100 dage med restriktioner.

LÆS  Corona tal fra Polen: 91 smittede polakker

Lørdag formiddag meddelte Polens statsminister Mateusz Morawiecki på en pressekonference, at corona-restriktionerne forlænges til og med den 27. december. Dog får indkøbscentre lov at genåbne under særlige skærpede corona-regler, allerede den 28. november.

Ingen julefrokoster ude

Forlængelsen betyder at restauranter, biografer, teatre og fitnesscentre skal forblive lukkede frem til tredje juledag. Restauranter må fortsat gerne levere mad ud af huset.

100 dage

Landets skoler forbliver også lukket, og fjernundervisningen på landets skoler vil fortsætte, foreløbig frem til den 23. december, sagde statsministeren. Han sagde også, at polakkerne skal forberede sig på ”100 dage med solidaritet”, altså at restriktionerne kan forventes at være gældende de næste tre måneder. Den polske regeringschef forventer, at der til den tid er kommet en covid-19 vaccine.

Eksplosiv udvikling

Smitte-tallene er steget markant i Polen, som er det land i verden der har den næsthøjeste andel af positive test. Polen er også et af de lande i verden der tester mindst for covid-19. De seneste dage er et rekordhøjt antal polakker døde med covid-19 i kroppen. Der er også fundet corona-udbrud på polske mink-farme.

Den polske statsminister mener at nedlukningen er nødvendig, for at hindre at det høje smittetryk stiger yderligere.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

Mere corona-nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer. På forhånd, tak.

LÆS  Dagens polske corona tal: 740 døde polakker

LÆS  Corona tal fra Polen: 1.234 smittede polakker