Polske jernbanefolk går i strejke mandag

  pkp_cargo_polen_0

  Det polske godsbane-selskab PKP Cargo har siden februar ligget i lønforhandlinger med medarbejderne. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Fagforeningen NSZZ Solidarnosc har fra mandag varslet strejke for godsbane-arbejderne ved det polske selskab PKP Cargo, der kræver mere i løn.


  Medarbejderne ved godsbane-selskabet PKP Cargo vil mandag gå i strejke med krav om en lønforhøjelse på 250 zloty.

  Det sker efter en afstemning blandt medlemmerne af fagforeningen NSZZ Solidarnosc, hvor 96 procent stemte for at strejke.

  Andet største i Europa

  Det privatiserede selskab PKP Cargo kom på børsen i oktober 2013 og er i dag Polens største og Europas andet største selskab inden for godsbane-transport.

  Det gældsplagede selskab fik sidste år et overskud på 276 millioner zloty.

  Føler sig snydt i løn

  Medarbejderne og ledelsen i PKP Cargo har siden februar måned ligget i forhandlinger om en lønforhøjelse. Ifølge medarbejdernes fagforening NSZZ Solidarnosc overholder ledelsen ikke den aftale, der blev indgået ved børsnoteringen om en årlig lønstigning for medarbejderne.

  NSZZ Solidarnosc har hidtil afvist forslag fra PKP Cargo om lønstigninger på under 250 zloty.

  Arbejder mere

  Godsbane-arbejderne begrunder samtidig deres lønkrav med, at selskabet ved frivillig afgang skar medarbejderstaben ned med 4.500 medarbejdere i begyndelsen af året, hvilket har betydet, at de tilbageværende medarbejdere skal arbejde mere.

  Strejke muligvis ulovlig

  Ledelsen i PKP Cargo har bedt retten tage stilling til, om strejken, der er besluttet på baggrund af en afstemning i fagforeningen, er ulovlig. Retten vil tidligst tage stilling til spørgsmålet på tirsdag.