Polske topmusikere på gæsteoptræden i Danmark

Topmusikere fra Polen Chopin
Warsaw String Ensemble har den blot 20-årige prisvindende violinist Marta Gebska med på turen til Danmark, hvor der er koncerter tirsdag og onsdag. PR-foto.

RUDERSDAL: Polske topmusikere indenfor klassisk musik er på gæsteoptræden i Danmark tirsdag og onsdag. Mød Chopins venner.

LÆS  Skarp dansk kritik af medier og demokratiet i Polen

Polske topmusikere indenfor klassisk musik giver koncerter i Danmark – tirsdag og onsdag – i Vedbæk og Sorø. Tirsdag som en del af Rudersdal Sommerkoncerter.

LINK: Rudersdal Sommerkoncerter

De polske topmusikere ankommer samlet som Warsaw String Ensemble, der er en ny konstellation på den polske kammermusikscene med erfarne musikere. Det er den absolutte aktuelle top blandt Polens solister og kammermusikere. Med i gruppen er også den blot 20-årige prisvindende violinist Marta Gebska.

LINK: Mere om koncerterne

Aktuel med CD

Warsaw String Ensemble har netop udgivet en anmelderrost cd med musik af komponisten Józef Nowakowski (1800-1865), hvis klaverkvintet og duo for violin og klaver der spilles. Nowaskowski var Chopins nære ven, og sammen besøgte de Robert Schumann i Leipzig. Inspirationen fra Schumann er tydelig i klaverkvintetten, mens duoen med sine virtuose passager giver mindelser om Chopin, skriver den danske arrangør.

Dansk-polsk venskabspris

Warsaw String Ensemble modtager ved denne lejlighed en dansk-polske venskabspris og vil kvittere med Poul Ruders’ 3. strygekvartet i én sats, der er inspireret af franske motetter fra det 14. århundrede, oplyser arrangøren. Som en hyldest til nabolandet Ukraine spiller de Shchedryk af den ukrainske komponist Mykola Leontovych (1877-1921).

LINK: Mere om koncerterne

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  USA giver grønt lys til F-16 uddannelser i Danmark

LÆS  15 år med daglige nyheder om Polen på dansk