Polske Zyla er blevet ny verdensmester i skihop

Verdensmester i skihop
Stor polsk jubel i Oberstdorf. Den nykårede verdensmester i skihop, Piotr Zyla, kastes til himlen af to tidligere verdensmestre Kamil Stoch og Dawid Kubacki. Foto: Zyla.

OBERSTDORF: Den polske skihopper Piotr Zyla er ny verdensmester i skihop. Lørdag kom han ud på 105 og 102,5 meter. Den tidligere verdensmester var også fra Polen.


Den polske skihopper Piotr Zyla er ny verdensmester i skihop. Lørdag vandt han VM-guld i Oberstdorf med spring på 105 og 102,5 meter.

Den 34-årige polak vandt i skihop foran tyske Karl Geiger og Sloveniens Anze Lanisek. Norges Halvor Egner Granerud, der fører VM-serien, kom på fjerdepladsen.

Verdensmester på polsk

Den forsvarende verdensmester, polakken Dawid Kubacki, sluttede som nummer fem. Den tredobbelte polske olympiske mester i skihop, Kamil Stoch blev nummer 22. Polen havde før VM – og nu også efter – verdens bedste skihopper. Tidligere har Adam Malysz, Kamil Stoch, Dawid Kubacki og Wojciech Fortune.

VM i Oberstdorf

Polen deltager med 23 atleter ved VM-2021 i Oberstdorf. Polakkerne har 11 deltagere med der vil være verdensmester i skihop, 10 langrendsløbere og to der stiller op i flere konkurrencer. Ved VM i Seefeld i Østrig for to år siden, vandt Polen to medaljer. En af sølv og en af guld.

VM fortsætter frem til 7. marts.

EKSTERNT LINK: VM 2021 Oberstdorf

Støt frie medier. Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS OGSÅ: Ny polsk skihop succes i prestigefyldt turnering