Præsident opfordrer polakker til at blive i England

  Præsident_Duda_fra_Polen_opfordrer_polakker_til_at_blive_i_England_polennu

  Polens præsident Andrzej Duda er på officielt besøg i England for at mindes luftkrigen om London under Anden Verdenskrig. Foto: Polens præsidentpalads.


  LONDON: Polens præsident anbefaler under sit besøg i England, at polske arbejdstagere ikke vender tilbage til Polen endnu.


  Polens præsident Andrzej Duda har under sit officielle besøg i England udtalt, at han ikke vil anbefale de polske arbejdstagere, der bor og arbejder i England at vende tilbage til Polen lige nu.

  Ikke blevet bedre

  – Jeg har ikke mod til i dag at sige: Kom hjem til landet. Er der flere arbejdspladser i deres byer, er byrderne blevet mindre? Jeg ser ikke ændringer på de områder. Udviklingen i Polen sker hovedsageligt i statistikken, sagde Andzrej Duda på et pressemøde med de polske medier i London, der skriver til polakker bosat i England.

  – Vi ser en stigende social ulighed, den middelklasse, der blev skabt efter 1989 er ved at forsvinde, og folk bliver fattigere. Det er en proces, der skal stoppes og endda vendes om, sagde præsidenten.

  Mindes slaget om London

  Andrzej Duda er på et officielt besøg i England, hvor han blandt andet har været til mindehøjtidelighed for luftslaget om London. Det var det første slag, hvor tyskerne led nederlag under Anden Verdenskrig, og mere end 140 polske piloter kæmpede på britisk side i slaget.

  Mødtes med Cameron

  Duda er også mødtes med Storbritanniens premierminister David Cameron. Her diskuterede de blandt andet mulighederne for øget tilstedeværelse fra NATOs side i Polen og flygtningekrisen i Europa, som begge mener bør løses gennem bedre hjælp til nærområderne.