Rådyr reddet fra drivende isflager i Østersøen

  roe3

  To rådyr drev rundt på en isflage i Østersøen, men blev reddet af modige brandfolk fra den polske badeby Kolobrzeg. Arkivfoto.


  USTRON: To rådyr havde i går forvildet sig ud på en isflage i Østersøen. Dyrene blev observeret i går ved middagstid, og det lykkedes modige brandfolk fra Kolobrzeg at redde dyrene i land et par timer senere.


  To rådyr blev i går observeret klokken 12, drivende rundt på en isflage, cirka 200 meter fra kysten ved byen Ustron ud til Østersøen. Bekymrede borgere i byen alarmerede politiet i Kolobrzeg, der sendte brandfolk til stedet. Borgmesteren blev også tilkaldt, og overværede redningsaktionen.

  Farlig redningsaktion

  Det lykkedes brandmændene, at drive det ene rådyr tilbage i skoven, men det andet blot løb længere ud i Østersøen på isen. Her måtte brandfolkene ikke følge rådyret, det var for risikabelt og imod redningsfolkenes sikkerhedsregler. Alligevel lykkedes det brandmændene fra Kolobrzeg, efter nogle timer, at få det forfrosne rådyr i land.

  Trytonia

  Borgere i byen har interesseret fulgt redningsaktionen, og det sidst reddede rådyr har fået navnet Trytonia. Det er navnet på redningsholdet fra brandvæsenet i Kolobrzeg, der nu har heltestatus i Ustron.

  Begge rådyr er nu sikkert tilbage i skovene, og ingen af dem har formentlig planer om at prøve isflagerne igen foreløbig.