Rakow Czestochowa spillede uafgjort i København

Kampstart for 38.000 tilskuere i Parken i København, da mesterholdene Rakow Czestochowa og FC København tørnede sammen. Kampen sluttede 1 – 1, men FCK går videre til Champions League efter 1 – 0 sejr i den første kamp. Rakow går videre til gruppespillet i Europa League. Foto: Justyna Krawczyk, polennu.dk.

KØBENHAVN: Det nye polske storhold i fodbold Rakow Czestochowa spillede 1 – 1 i Parken mod hjemmeholdet FC København.

Rakow Czestochowa spillede uafgjort 1 – 1 onsdag aften mod FC København i Parken. I det første opgør i Polen, blev resultatet en beskeden 1-0 sejr til danskerne, som var et godt udgangspunkt før torsdagens kamp.

Pragtmål fra distancen

FC København kom foran på et pragtmål i det 35. minut. Det var slovakken Denis Vavro der med et langskud sikrede dansk føring. 1-0 var resultatet ved pausen. Rakows målmand mener efterfølgende, at han burde have afværget skudforsøget, men det lykkedes ikke.

Og det blev en spændende kamp, og for mange FCK-tilhængere også mere spændende end ventet. For i anden halvleg pressede Rakow københavnerne, og i det 87. minut udlignede Lukasz Zwolinski for polakkerne. Der blev stille på tilskuerpladserne, men lige efter begyndte FCK-fans at provokere de cirka 400 tilrejsende polakker. Rakow fans reagerede på provokationer, og flere af de polske spiller løb til tilskuerpladserne for at skabe ro.

FCK-fans provokerede polakker

– De københavnske fans provokerede vores fans, og der var et slagsmål, og vi var ved at løbe tør for tid, og det sidste, vi havde brug for på banen efter en udligning, var et spillestop. Så jeg løb med nogle spillere til sektoren for Raków-tilhængere og bad dem om at falde til ro, fordi vi havde brug for deres støtte, ikke at dommeren skulle stoppe kampen – sagde angriberen til Dziennik Zachodni. Da FC København spillede mod Rakow i Polen, var det uden tilskuere – netop på grund af de københavnske fans opførsel.

Med et samlet resultat på 2 – 1, er det som ventet FC København der fortsætter til gruppespillet i Champions League 2023/24.

Europa League venter

De polske mestre skal nu spille i gruppespillet i Europa League. Fredag klokken 13.00 trækkes der lod i Monaco. De polske mestre kan trække Liverpool, Roma, Atalanta eller Olympique Marseille.

Det polske team fra Rakow lykønskede FC København med den samlede sejr for de to kampe på klubbens pressemøde lige efter kampen. Rakow takkede også for den store gæstfrihed som de havde oplevet i København.

Torsdag aften er der mere dansk-polsk europæisk fodbold. FC Midtjylland skal spille mod Legia Warszawa torsdag aften. I det første opgør i Herning var resultatet 3 – 3.

Der opstod tumult, da Rakow Czestochowa fik udlignet i Parken i København. De cirka 400 tilrejsende fans fra Rakow havde sit eget afsnit. Foto: Justyna Krawczyk, polennu.dk.