Rusland åbner luftrum for Polens nationale flyselskab

  LOT_må_nu_overflyve_Sibirien_i_Rusland_Polen_polennu
  Polen har genåbnet de polske lufthavne for internationale rutefly. Fly fra fire lande er dog undtaget. Flere flyselskaber har meddelt at de genoptager flyvningerne mellem Polen og Danmark, om end det bliver i et noget begrænset omfang. Arkivfoto.

  Det polske luftfartsselskab LOT har fået lov til at overflyve Sibirien. Selskabet sparer dermed rejsetid og penge på flyvninger til Asien, der bliver kortere fra Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens nationale luftfartsselskab har fået lov til at flyve over Sibirien af de russiske myndigheder.


  Det polske nationale luftfartsselskab, LOT Polish Airlines, har af de russiske myndigheder fået tilladelse til at overflyve Sibirien. Det betyder at rejsetiden til på flyvninger fra Warszawa til Asien reduceres markant, og dermed også selskabets omkostninger.

  Store besparelser

  LOT sparer cirka 300 millioner om året, siger LOT-direktør Marcin Pirog til polsk radio.

  Pirog siger også, at LOT har planer om at lave overskud i 2012, og han håber derfor også, at LOT bliver privatiseret inden for nær fremtid. Der har været ført forhandlinger, bl.a. med SAS, men markedet er ikke gunstigt i øjeblikket, og det skønnes at være årsagen til, at LOT endnu ikke er privatiseret.

  Mere fleksibel

  – Privatisering vil give os flere muligheder for at foretage ændringer hurtigt og effektivt, og vores adgang til kapital bliver også nemmere, siger LOT-direktøren.

  Nye ruter

  Åbningen af det russiske luftrum over Sibirien for det polske luftfartsselskab, betyder at selskabets nye superfly Boeing 787, som LOT har bestilt otte af, får endnu kortere rejsetid. Selskabet åbner, med de nye fly, en direkte forbindelse til Beijing, og LOT’s direktør Marcin Pirog oplyser, at man har konkrete planer om nye ruter til Tokyo, Shanghai, Seoul, og Delhi.

  Otte nye fly

  LOT har bestilt otte af de nye flytyper, de første bliver leveret til foråret, og de sidste i løbet af 2015.

  I juni var det første Boeing 787 Dreamliner fra LOT på en pr-lynvisit i den polske hovedstad Warszawa.