Rusland overvejer at lempe importforbud

sylwia_polen_norge_aebler_rusland

De polske frugtavlere blev hårdt ramt for to år siden, da Rusland indført importforbud mod en række fødevarer. En international kampagne har dog givet ny markeder til de polske frugter, så avlerne har undgået en økonomisk katastrofe. Arkivfoto.

LÆS  Forhandlinger mellem Ukraine og Rusland afsluttet

WARSZAWA: Rusland overvejer at lempe importforbuddet af fødevarer, så ingredienser til babymad undtages for en periode.

LÆS  TASS: 20 russiske krigsskibe på vej til Østersøen

Det russiske dagblad Rossiskaya Gazeta skriver, at Rusland vil lempe importforbuddet af fødevarer, når det gælder ingredienser til babymad.

Brug for babymad

Det russiske landbrugsministerium har – ifølge avisen – lavet et udkast til lempelsen, da russiske producenter af babymad ikke kan leve op til standarderne uden at få fødevarer af høj kvalitet fra EU. Den russiske blokade er gået hårdt ud over de polske producenter af fødevarer, ikke mindst frugtavlerne.

Kød og grønt

Ifølge udkastet, vil Moskva tillade import af 70 tons frosset kød (kalvekød, oksekød og fjerkræ) og 662 tons bearbejdede grøntsager. Foreløbig skulle lempelsen gælde indtil 15. oktober.

Krim krise

Rusland indførte importforbud mod fødevarer fra EU-lande i august 2014. Det var en reaktion på restriktioner mod Rusland, efter annekteringen af Krim og kampene i det østlige Ukraine.

LÆS  Danmark og Polen vil have Merkel til at droppe gasledning

LÆS  Forhandlinger mellem Ukraine og Rusland afsluttet