Sidste måling før præsident-valget i Polen på søndag

Ifølge den seneste måling stemmer de flest på Rafal Trzaskowski som ny præsident i Polen. Men forspringet er så lille, at en valgforsker siger at forskellen ikke er stor nok, til at man kan udkåre en vinder på baggrund af de seneste meningsmålinger. I Danmark fik den siddende præsident Andrzej Duda kan 12 procent af stemmerne. Foto: Nikolaj Krawczyk.

WARSZAWA: Fra midnat indføres der spærretid forud for præsidentvalget i Polen mellem præsident Andrzej Duda og Rafał Trzaskowski på søndag. Her er den seneste måling.

LÆS  Kvinde frikendt for at fornærme præsidenten

Den seneste måling forud for præsidentvalget på søndag i Polen, viser døbt løb mellem de to kandidater, trods en beskeden føring til Warszawa-borgmesteren Rafał Trzaskowski. Det viser seneste IBRIS-måling for det polske Rzeczpospolita.

Valgforsker Marcin Duma fra IBRIS siger, at for at man skal kunne regne med et resultat, skal forskellen være 53/47 procent mellem Andrzej Duda og Rafał Trzaskowski. Han siger også, at de mange vælgere – cirka 10 procent – der ikke har besluttet sig endnu, bliver afgørende for valgets udfald. Flere vælgere er blevet usikre på, hvor de skal sætte deres kryds, end tilfældet har været i tidligere målinger, fastslår Duma.

Måling – Polens præsidentvalg 2020

  • Valgdeltagelse: 67 procent

  • Rafał Trzaskowski: 45,3 procent

  • Andrzej Duda: 44,4 procent

  • Ved ikke: 10 procent

Valgstederne åbner kl. 7.00 søndag og lukker kl. 21.00. På samme tid kommer den første exit poll. Hovedparten af stemmerne vil være optalte i løbet af mandag, men et resultat af hele valget kommer formentlig tidligst tirsdag. Dette kan dog forsinkes, hvis der kommer klager eller hvis myndighederne forsinker processen. Resultater skal godkendes af flere, før det er formelt gældende.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Kvinde frikendt for at fornærme præsidenten

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen