Smolensk rapport udkommer på fredag

Smolensk_10_apr_2010_Rusland_Polen_præsident_2

Rapporten over det tragiske flystyrt der kostede den polske præsident, Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker livet ved Smolensk i Rusland, den 10. april sidste år. Arkivfoto.

LÆS  Datter reddede præsident Andrzej Dudas liv

WARSZAWA: Polens statsminister, Donald Tusk har meddelt, at den længe ventede rapport om årsagerne til Smolensk ulykken kommer fredag.

LÆS  Datter reddede præsident Andrzej Dudas liv

Den endelige rapport om flyulykken ved Smolensk, der den 10. april sidste år kostede den polske præsident og 95 andre livet, udkommer på fredag, den 29. juli.

Det siger den polske statsminister Donald Tusk til det polske nyhedsbureau PAP.

Tid til oversættelse

Selv om den polske udgave af rapporten allerede er klar, bliver den næste uges tid brugt til at oversætte den til engelsk og russisk. Oversættelserne af tekniske dele af rapporten, har fundet sted.

Lækager fra rapport

Dele af indhold fra rapporten er tidligere blevet lækket til det polske tabloidblad Fakt. Ifølge avisen vil rapporten bl.a. indeholde navnene på 150 personer, der har et medansvar for ulykken.

Krav om ny undersøgelse

På forhånd underkender oppositionen, Lov og Retfærdighedspartiet, rapporten, og kræver en uvildig international undersøgelse af ulykke, som man mener Rusland og den polske regering har et stort medansvar for.

LÆS  Årsdagen for den historiske aftale i Gdansk

LÆS  Kaczynski trækker sig alligevel ikke fra regeringen