Statsminister udfordrer oppositionen til direkte tv-debat

  Donald_Tusk_vil_have_tv-debatter_face-to-face_op_til_valget_polen_polennu

  Polens statsminister Donald Tusk foreslår oppositionen at mødes i direkte tv-debatter, efter amerikansk forbillede, op til valget den 9. oktober.


  WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk udfordrer nu Jaroslaw Kaczynski til direkte tv-debatter op til valget den 9. oktober.


  Med henvisning til amerikanske valgkampe, foreslår statsminister og formand for Borgernes Platform (PO) Donald Tusk, nu Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) en række tv-debatter mellem de to partiers topfolk forud for det polske valg til parlamentet Sejmen den 9. oktober.

  For vælgerne og rivalen

  Donald Tusk sagde, at tv-debatterne er af hensyn til vælgerne og til oppositionspartiet, fordi han godt er klar over, at et regeringsparti altid vil være i defensiven i den slags debatter.

  – Det er det regerende parti, der normalt har det sværest ved afslutningen af en valgperiode, sagde Donald Tusk på et pressemøde.

  Skammer sig ikke

  – Jeg skammer mig ikke over de seneste fire år, selvom jeg ikke er tilfreds med alt.

  – Jeg er klar til at svare på svære spørgsmål og nye udfordringer, så jeg kastede handsken.

  – Jeg tilbyder lederen af oppositionen [Jaroslaw Kaczynski] at komme til orde, hvis de har noget at sige, sagde en sejrsikker Tusk på pressemødet.

  Den polske statsminister foreslog også, at hans udenrigsminister og finansminister deltog i tv-dueller med den udenrigspolitiske ordfører og finansordføreren fra PiS-partiet.

  Ni procent føring

  En meningsmåling fra Homo Homini institut fra weekenden, viser at Donald Tusks PO fører med ni procent over Kaczynskis PiS-parti.

  Tusk får støtte fra 34,2 procent af polakkerne, men Lov og Retfærdighedspartiet har opbakning fra 25 procent.

  Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får, ifølge målingen, 14 procent, mens koalitionspartneren, det polske Bonde Folkeparti (PSL) får 7,2 procent af stemmerne.