Støtten til regeringspartiet falder fortsat

  Polens_statsminister_i_samtaler_med_Danmarks_Helle_Thorning-Schmidt_i_Bruxelles_0

  Donald Tusk har mistet opbakning blandt polakkerne, men har er stadig formand for landets største parti. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Støtten til den polske regering falder fortsat, men ny måling viser, at regeringspartiet stadig er Polens største parti.


  Trods en meningsmåling fra TVP i sidste uge, der viste at regeringspartiet Borgernes Platform (PO) og Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) var blevet lige store, viser en ny måling fra det troværdige institut, CBOS, at regeringspartiet stadig er Polens største. Men margen er blevet mindre.

  Seks procent

  Hvis der var parlamentsvalg i Polen nu ville Borgernes Platform opnå støtte fra 27 procent af polakkerne, mens Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti, kun ville opnå støtte fra 21 procent af polakkerne.

  Udbryder tilbage

  Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) står til at få 12 procent af stemmerne, mens Palikot-bevægelsen, der er udbrydere fra regeringspartiet, kun opnår støtte fra 7 procent af de polske vælgere.

  Regeringens støtteparti, det polske Bondeparti, får ligeledes 7 procent i seneste måling.

  Overraskende

  Det kommer bag på analyseinstitutet CBOS, at de unge mellem 18 og 24 år, i stadig stigende grad tilslutter sig det nationalistiske Lov og Retfærdighedsparti. Partiet trækker normalt ældre vælgere, og borgere på landet og i de små landsbyer.