Stort polsk forlag igen med polske ejere

  Anne_Applebaum

  Den amerikanske journalist, forfatter og Pulitzer-prismodtager, Anne Applebaum, der bl.a. har skrevet Gulag og er gift med Polens udenrigsminister, udgiver sine bøger på det fjerde største forlag i Polen, der igen har fået polske ejere. Arkivfoto.


  WROCLAW: Polens fjerde største forlag, Swiat Ksiazki, der har været tyskejet, er atter kommet på polske hænder.


  Forlaget Swiat Ksiazki, der er det fjerde største forlag i Polen, er blevet overtaget af Wroclaw-firmaet Bukowy Las.

  Stiftet i 1994

  Swiat Ksiazki, der betyder en verden af bøger, blev grundlagt af Bertelsmann Media i 1994 og senere solgt til det tyske Weltbild forlag, da forlaget var blevet et af de førende i Polen. I 2011 meddelte ejerne at de ville indstille aktiviteterne i Polen, og forlaget fremtid har i perioden været uafklaret. De nye ejere er nye i bogbranchen, og begyndte at sælge bøger i en butik fra 2011.

  Kendte forfattere

  Forlaget har i forvejen en lang række kendte forfattere, blandt andet: Jerzy Pilch, Artur Domoslawski, Hanna Krall, Timothy Snyder og Polens udenrigsministers hustru, den amerikanske journalist og Pulitzer-prismodtager, Anne Applebaum.

  Nye udgivelser

  De nye ejere vil om kort tid præsentere en lang række nye titler, skriver Bukowy Las i en meddelelse på deres hjemmeside.

  Forlaget har dog røbet, at der i foråret udkommer bøger med bl.a. skuespilleren Diane Keaton og tennisstjernen Andre Agassi.

  Hverken køber eller sælger ønsker at oplyse prisen for overtagelsen.