Taxa_chauffører_i_Krakow_i_Polen_demonstrerer_mod_Uber

Taxachauffører i Krakow og Warszawa har protesteret imod selskabet Uber, som de mener skaber ulige konkurrence. Foto: Fagforeningen for Taxachauffører i Warszawa.


KRAKOW: Hundredevis af taxaer blokerede vejene i Krakow i det sydlige Polen i protest mod selskabet Uber, som de mener skaber ulige konkurrence


Flere hundrede taxaer kørte torsdag morgen i kortege med få kilometer i timen og under højlydt brug af hornene for at blokere trafikken på de største veje i Krakow i det sydlige Polen.

Protesten følger efter en protest i Warszawa i sidste uge, hvor tusind taxaer holdt stille forskellige steder i byen.

Ulige konkurrence

Chaufførerne protesterede mod selskabet Uber, der for nylig gjorde entre i Polen. Uber tilbyder en elektronisk platform, hvor private borgere kan aftale at køre med hinanden.

Taxa-chauffører i Polen og andre lande mener, at tjenesten bliver brugt til at køre pirat-taxa af folk, der ikke behøver at bestå de samme prøver og ansøge om de samme licenser, som normale taxa-selskaber er underlagt.

Følger reglerne

Iwona Grzywinska fra Uber i Polen udtaler til Onet.pl, at Uber operer lovligt i Polen, betaler skat og overholder alle regler i landet.

Uber har på grund af sit koncept mødt stor modstand i de fleste lande, som selskabet har startet virksomhed i.