Tidligere PiS-statsminister afviser pres fra Kaczynski

beata_szydlo_lars_loekke_rasmussen_jens_moerch_polennu
Polens daværende statsminister Beata Szydlo til møde med Danmarks daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Tidligere PiS-statsminister Beata Szydlo, afviser partiformand Jaroslaw Kaczynskis ønske. Hun vil blive i EU.

LÆS  Warszawa-borgmester er den mest populære politiker

Tidligere statsminister for regeringspartiet Lov og Retfærdig (PiS) Beata Szydlo trodser partiformandens ønske. Hun vil ikke stille op til det kommende parlamentsvalg i Polen. Det sker, trods et massivt pres fra Jaroslaw Kaczynski, der har brug for den populære polak på stemmesedlerne til efterårets valg. Regeringspartiet falder i målingerne, og kan ifølge målingerne ikke opnå flertal igen, hvis der var valg i dag.

PiS-statsminister valgte EU

Beata Szydlo sidder i dag som medlem af Europa-Parlamentet for regeringspartiet, og det har hun tænkt sig at blive ved med. Den tidligere statsminister har også tænkt sig at genopstille i 2024, og endeligt vil hun gerne gå efter posten som præsident i Polen. Derfor har hun nu sagt nej, tak til Kaczynski til efterårets valg til parlamentet.

Kilder i regeringspartiet siger til det uafhængige medie gazeta.pl, at Szydlo ikke synes hun bliver hørt i partiet, efter hun blev afsat som statsminister. Og risikoen for udsigten til at sidde i oppositionen efter et valg og skælde ud på Donald Tusk, passer heller ikke den tidligere statsminister.

Valget er endnu ikke udskrevet, og regeringen har ikke det komplette valgprogram klar endnu, men Jaroslaw Kaczynski har sagt, at han forventer at præsident Andrzej Duda udskriver valget til afholdelse den 15. oktober.

lars_loekke_i_polen_statsminister_beata_sdylo_jens_moerch
Polens daværende statsminister Beata Szydlo til møde med Danmarks daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

LÆS  Polens regering i valgkamp mod EU og flygtninge

LÆS  Advarsel fra EU: Tre uger til at fjerne Tusk-lov