Tiltalt for præsident-fornærmelse

  Screenshot_af_antykomor

  Hjemmesiden som polske myndigheder har forsøgt at lukke. Screendump.


  WARSZAWA: En 26-årig polak risikere fem års fængsel, for at have lavet en satirisk hjemmeside om Polens præsident.


  I denne uge begyndte retssagen mod den 26-årige polak, Robert F., der er sigtet for i alt tre forhold: Han har, ifølge anklagen, fornærmet præsidenten, forfalsket dokumenter og misbrugt en anden persons id.

  Ytringsfrihed

  Tilhængere af den sagsøgte siger, at retssagen er et angreb på ytringsfriheden. Den tiltalte sagde ved retsmødets begyndelse i byretten i Piotrkow Trybunalski, at han ikke fortryder sine handlinger, og at hjemmesiden bare er satirisk.

  Hjemmeside

  Robert F. har oprettet hjemmesiden antykomor.pl, der er en hjemmeside der gør nar af Polens præsident Bronislaw Komorowski.

  Grøntsager mod præsidenten

  Hjemmesiden antykomor.pl indeholder f.eks. computerspil med titler som ”Komor Kiler”, hvor brugerne kan skyde med virtuelle grøntsager på præsidenten.

  Præsident uvidende

  Hjemmesiden er tidligere blevet lukket af myndighederne, men den polske præsident lagde afstand til aktionen, og sagde dengang, at han var helt uvidende om planerne.

  Fra præsidentpaladset oplyses det, at Bronislaw Komorowski altid har kæmpet for ytringsfriheden, og det gør han stadig, siger talsmanden Tomasz Nalecz til det polske nyhedsbureau PAP.

  SE HJEMMESIDEN
  Eksternt link: antykomor.pl