To fly uden transponder afvist over Østersøen

F-35 jagerfly har fulgt to russiske fly uden transponder ud af NATO-luftrummet ved Østersøen. På billedet er det dog en dansk udgave af flyet. Foto: Lockheed Martin/Forsvaret.

MALBORK: To formentlig russiske fly uden transponder, er blevet afvist af to italienske F-35 jagerfly over Østersøen.

LÆS  Polen har leveret otte MiG-29 jagerfly – seks mere er på vej

To uidentificerede fly uden transponder er blevet afvist af to italienske NATO F-35 jagerfly over Østersøen, skriver det polske regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP. Aktionen skete den 21. september, og der er ikke noget officielt svar på, hvor flyene der trængte ind i NATO-luftrummet, kommer fra.

Fly uden transponder

De to italienske F-35 jagerfly er en del af NATO forsvaret af Europas, og gik på vingerne fra Malbork basen i det nordlige Polen. De eskorterede de russiske fly ud af NATO-luftrummet, skriver det italienske nyhedsbureau ANSA. Bureauet henviser til anonyme kilder, der fastslår af flyene var russiske.

En tilsvarende hændelse fandt sted i oktober sidste år, hvor fire russiske fly krænkerede NATO-luftrummet ved Østersøen. Også dengang måtte italienske NATO-fly på vingerne, for at følge de russiske jagerfly ud af NATO-luftrum.

 

Russiske fly uden transponder eller ej? Uanset hvad, kan du give et bidrag til flere nyheder på dansk. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

LÆS  Polen har testet nyt Patriot luftforsvarssystem

LÆS  Lech Walesa: Det er farligt at undervurdere russerne