TVP: Donald Tusk er ansvarlig for briternes exit

Tidligere statsminister Donald Tusk får af den regeringskontrollerede tv-station TVP, hele skylden for at briterne til midnat forlader den europæiske union. Foto: TVP.

WARSZAWA: Den regeringskontrollerede tv-station TVP fortsætter sin hetz mod politiske modstandere. Fredag har Donald Tusk fået skylden for Brexit.

LÆS  Polakker imod store lønstigninger til toppolitikere

Det regeringskontrollerede TVP oplyser overfor seerne, at tidligere statsminister og EU-præsident Donald Tusk er årsagen til at briterne nu træder ud af EU.

Udsagnet er ikke underbygget og indgår ikke i egentlig debat, men står som en ensidig beskyldning mod den tidligere statsminister, der er medstifter af Polens største oppositionsparti Borgernes Platform (PO/KO).

Penge fra regeringen

TVP har oplevet et styrtdyk i abonnementer, og fik før jul bevilget cirka 2 milliarder zloty til mere “public service”. Tv-stationen beskyldes for at være talerør for regeringspartiet, og mange mener at det var TVP hetzen der førte til mordet på borgmester Pawel Adamowicz i Gdansk sidste år. Regeringspartiet udskiftede ledelsen på tv-stationen, da partiet fik flertal i parlamentet for snart fem år siden.

LÆS  Polske historikere flygter fra Auschwitz Birkenau

LÆS  International kritik: Kræver fire redaktører genansat