Ulve_er_flyttet_ind_i_nationalpark_tæt_ved_Warszawa_i_Polen
WARSZAWA: Ulve er for første gang i 50 år flyttet ind i Kampinoski Nationalpark uden for Warszawa.
LÆS  Seks mennesker brændt inde i Warszawa


Kampinoski Nationalpark har offentliggjort et billede af en ulv taget af en af parkens foto-fælder. Samtidig viser efterladenskaber i parken, at ulve er flyttet ind og nu bor fast i parken for første gang siden 1964. Det fortæller nationalparken på sin hjemmeside.

Ulvebestanden stiger i Polen

Den sidste ulv blev slået ihjel i Kampinoski skoven i 1964 som led i en storstilet jagt på ulve i hele landet, men de seneste årtier er bestanden af ulve igen vokset i hele Polen.

De første ulve blev set i Kampinoski parken for to år siden, men dengang vurderede parkens medarbejdere, at det drejede sig om strejfende ulve.

Udfylder fødekæden

– Ulvenes indtog i nationalparken beviser, at parkens natur har det virkelig godt, og rovdyrene udfylder det manglende led i fødekæden og vil føre til en naturlig udvælgelse af hjorte og vildsvin i parken, fortæller nationalparken på sin hjemmeside.

Ikke farlig for turister

Ifølge medarbejderne i parken skal turister ikke være bange for at gå rundt i parken, da ulve er meget sky dyr, der holder sig på afstand af mennesker og ikke udgør nogen fare for parkens besøgende.

LÆS  Warszawa borgmester hos dansk ambassadør
LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly