Ungarns præsident på besøg hos sin polske kollega

Præsident Ungarn Polen
Ungarns præsident Katalin Novk er tirsdag i Warszawa, hvor hun blandt andet mødes med den polske præsident Andrzej Duda. Foto: Marek Borawski, KPRP.

WARSZAWA: Ungarns præsident Katalin Novk er på besøg hos sin polske kollega Andrzej Duda i den polske hovedstad.

LÆS  EU vil ikke tillade at der lukkes af for importen fra Ukraine

Ungarns præsident er Katalin Novk er tirsdag på besøg i Warszawa. Det er en række bilaterale og regionale spørgsmål og Ruslands krig mod Ukraine, der er emnet for mødet, oplyser præsidentpaladset.

Andrzej Duda og hans ungarske kollega Katalin Novák skal have personlige samtaler om de internationale sanktioner mod Moskva. Det er kendt, at Ungarns Viktor Orban er en nær allieret af Rusland.

Den ungarske præsident skal også mødes med statsminister Mateusz Morawiecki og formanden for parlamentets underhus, Elzbieta Witek.

Polens ambassadør i EU sagde i denne uge på et pressemøde, at Ungarn nægter at støtte unionens foreslåede embargo mod russisk olie under forhandlinger i Bruxelles. Ungarn mener, at det vil være en ”atombombe, der kastes mod den ungarske økonomi”.

LINK: Præsident paladset

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00 
DKK 200,00 
DKK 500,00 
DKK 1.000,00 
DKK 5.000,00

LÆS  Ukraine forbyder import af polske æbler, løg, tomater og kål

LÆS  Ukraine overvejer importforbud af frugt og grønt fra Polen