Unge polakker blandt Europas bedste til it og internettet

  Polske_børn_Foto_Martin_Bager_polennu


  Børn og unge i Polen er blandt de mest flittige it-brugere i Europa. 72 procent af de 10-årige bruger internettet hver dag, og næsten halvdelen af dem har også en mobiltelefon, fastslår en ny undersøgelse fra Eurobarometer


  Ifølge Eurobarometer har Polen de seneste par år avanceret sig til Top-10, når det gælder antallet af børn og unge med mobiltelefon og dagligt forbrug af internettet.

  Vækst på få år

  Det er kun tre år siden, at de yngste polakker – fra 6 til 17 år – lå bagerst i statistikken: kun 32 procent af børnene havde i 2005 deres egen mobiltelefon, mens det europæiske gennemsnit var på 36.

  I dag har 75 procent af de polske børn deres egen mobiltelefon. Andelen på 75 % betyder, at de unge polakker nu har overhalet deres jævnaldrene i Tyskland (63 %), Storbritannien (58 %) og Frankrig (50 %).

  Ny foto-rekord

  Næsten 42 procent af de polske 6-10-årige har også deres eget kamera til fotografering. Det europæiske gennemsnit er på 26 procent. I Tyskland er det 32 procent af børnene, der ejer et kamera, i Storbritannien 24 procent og i Frankrig er det bare 7 procent.

  Tre ud af fire på internet

  Unge polakker er også blandt de mest ivrige efter at bruge internettet – 72 procent af de polske unge bruger nettet hver eneste dag. Til sammenligning er det kun 34 procent af de unge italienere, der er på internettet dagligt.