Unge polakker vender ryggen til den katolske kirke

unge-polakker-fravælger-kirken
De unge polakker fravælger den katolske kirke, viser en ny opgørelse fra kirken selv. Cirka 70 procent af polakkerne er troende. Arkivfoto.

WARSZAWA: De unge polakker fravælger den katolske kirke. Nye tal fra kirken viser, at frafaldet blandt de unge er på 50 procent.

LÆS  Kaczynski: Flere opgør med EU og LGBT-ideologien

Unge polakker vender ryggen til den katolske kirke som aldrig før. Antallet af troende blandt de unge er faldet med 20 procent, mens faldet i praktiserende katolikker blandt de unge er faldet med 50 procent. Det fremgår af en rapport med titlen Kirken i Polen, som er en oplysningsenhed under kirken i Polen.

Unge polakker løber en anden vej

Biskop Grzegorz Suchodolski forelagde de nye oplysninger fredag.

– Den opnåede frihed og indførelsen af ​​religion i skolerne løste ikke alt. Vi stolede på demokratiseringsprocesserne og at det ville lykkes, men de unges hjerter løb i en helt anden retning og blev opfanget af en anden opfattelse, sagde biskoppen. Han fastslog, at der er tale om et nyt fænomen.

I rapporten står der også, at antallet af stærkt religiøse unge er steget fra 6 til 8 procent.

Kvinder er mest troende

I den generelle kønsmæssige fordeling, er kvinder mest troende i den katolske kirke. Ifølge data fra Institute for Statistisk for den katolske kirke, er 14,4 procent af de polske kvinder dybt religiøse. 70,3 procent af kvinderne er troende. For mændenes vedkommende er det kun 7,6 procent der er stærkt religiøse, mens 68,8 procent af dem er troende.

LÆS OGSÅ: Historisk lav tilslutning til den katolske kirke

EKSTERNT LINK: Polske biskopper fordømmer

Værn mod fordomme? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Regeringspartiet fastholder anti-LGBT-erklæring

LÆS  Polakkerne mindes de døde på vigtig helligdag