Uofficielt: Enighed om ny parlamentsformand

Partiformændene Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (PSL) og Szymon Hoownia (Polen 2050) fejrer deres valgsejr i deres alliance Den Tredje Vej. Alt tyder nu på, at Szymon Hoownia bliver ny parlamentsformand i Sejmen, det polske parlaments underhus. Arkivfoto.

WARSZAWA: Alt tyder på, at der er opnået enighed om en ny parlamentsformand blandt de tre partier, der har flertal efter valget.

LÆS  Politiker fjernet af politiet efter kritisk udtalelse

Ifølge flere pålidelige kilder og lækkede informationer, tyder alt nu på at der er sat navn på en ny parlamentsformand til Sejmen.

Det bliver partiformand for Polen 2050 (i alliance under Den Tredje Vej) Szymon Holownia, der bliver den nye magtfulde parlamentsformand. Szymon Holownia sagde allerede dagen efter valgresultatet lå klart, at han vil gå efter posten som parlamentsformand. Og alt tyder på at han får sin vilje.

(Fortsættes under)

Parlamentsformand og andre poster

Der forhandles stadig om detaljer blandt de tre regeringsdannende alliancer; Borgernes Platform, Den Tredje Vej og Venstre (Lewica). Forhandlingerne gælder ministerposter, udvalgsposter i parlamentet, repræsentation og en lang række andre forhold.

– Fundamenterne er allerede på plads, og vi har aftaler om hvem der skal at tage ansvar indenfor de forskellige områder af statens funktion, sagde Robert Biedron, MEP og en af ​​lederne i Venstre, til det uafhængige medie TVN. Han understregede at alle opgaverne er fordelt.

Polish opposition celebrates as exit poll shows 3 parties have enough votes to unseat ruling party

 

 

LÆS  Over en halv million polakker til demonstration

LÆS  USA: Vores interesse er et frit og demokratisk valg