USA: Vores interesse er et frit og demokratisk valg

USA vil ikke blande sig i det polske valg, men slår fast at man har en stor interesse i et frit og demokratisk valg på søndag. Foto: X-twitter Blinken.

WASHINGTON: USA’s udenrigsministerium siger om sin aktuelle militære krise i Polen: Vores interesse er et frit og demokratisk valg.

LÆS  USA sender yderligere 1.700 soldater til Polen

Demokratisk valg: Det uafhængige polske medier Wirtualna Polska har talt med det amerikanske udenrigsministerium, efter at store dele af toppen i det polske forsvar, har taget sin afsked. Amerikanernes store interesse er et frit og demokratisk valg i Polen, hedder det i en meddelelse.

– Opretholdelse af enheden i vores alliance og en stærk offentlig støtte til Ukraine, er fortsat afgørende, hedder det fra det amerikanske udenrigsministerium til Wirtualna Polska.

Washington vil ikke kommentere opsigelserne, men understreger, at Polen er en uerstattelig allieret, partner og ven af ​​USA. Vores nationer er bundet af et langvarigt strategisk partnerskab og fælles demokratiske værdier, siger en talsmand for ministeriet.

– USA og Polen samarbejder tæt bilateralt, inden for NATO-alliancen, gennem USA-EU-partnerskabet og globalt for at styrke den international sikkerhed.

Frit og demokratisk valg

Mediet spurgte også amerikanerne om det kommende valg:

– Vi blander os ikke i valget, men vores interesse er dog en fri og retfærdig valgproces i overensstemmelse med Polens lange demokratiske tradition, hedder det i beskeden fra Washington til Wirtualna Polska.

 

 

 

LÆS  Officielt: 58 procent har stemt – 12 procent mere end sidst

LÆS  Nyt flertal: Fælles erklæring om regeringsdannelse