Utilfredse landmænd og fiskere blokerer turistmål

Utilfredse landmænd og fiskere ved Hel
Polske landmænd arrangerer talrige af protestaktioner mod Kaczynski-regeringen, som beskyldes for at løbe fra sine løfter. Aktionen skal stoppe trafikken på vejen til den populære halvø Hel i Pomorskie. Foto: Pomorskie Tourist Board (PROT).

PUCK: Det populære turistmål – halvøen Hel – bliver lørdag blokeret af utilfredse landmænd og fiskere. Lad bilen stå, siger politiet.

LÆS  Polens justitsminister går rundt med ladt pistol

Utilfredse landmænd og fiskere har varslet blokade af vejen til den populære halvø – Hel – i Pommern Regionen ved Gdansk. Så hvis man har tænkt sig at nyde weekenden der, er det nok en god ide at tage toget eller sejle dertil, oplyser politiet.

Lørdag 9 – 16

– Vi spærrer vejen fra 9 til 16, siger Michał Kołodziejczyk, der er leder af landmændenes organisation AgroUnia.

– Vi er solidariske med fiskerne. I dag har de det samme problem som landmændene: De kan heller ikke arbejde og tjene penge, forklarer Michał Kołodziejczak om baggrunden for aktionen.

– Torskefiskeri er blevet forbudt, så de har det svært. De er tvunget til at vedligeholde deres både og grej uden mulighed for at kunne arbejde og tjene penge, siger Kołodziejczak til money.pl.

Utilfredse landmænd og fiskere

Ifølge fiskerne har Kaczynski-regeringens løfter om støtte ikke ført til noget konkret. Regeringen har store problemer med sit traditionelle bagland; minearbejderne, fiskerne og bønderne. Der er talrige demonstrationer mod Kaczynski-regering fra disse grupper, men det er første gang de populære turistmål rammes direkte af aktionerne.

Vindmøller fortrænger fiskeri

– I alle polske havne er der skibe, der ikke kommer i gang igen. Havmølleparkerne i Østersøen tager vores fiskemuligheder fra os, samtidig med at forbuddet mod torskefiskeri udvides, skriver landmændene i sympatiaktionen med fiskerne.

På grund af den lave torskebestand er det blevet helt forbudt fra januar 2020 at fange fisk i den østlige del af Østersøen.

LÆS  Flere børnepenge og mere sundhed i ny plan

Polakkerne valfarter til de polske kyster i øjeblikket, og aktionen vil formentlig give trafikkaos i store dele af regionen. Der er kun én vej ud til halvøen, der er et populært mål for strandløver og løvinder.

LÆS  JYSK åbner butik nummer 250 på det polske marked
utilfredse polske landmænd og fiskere
Polske landmænd arrangerer talrige af protestaktioner mod Kaczynski-regeringen, som beskyldes for at løbe fra sine løfter. Her er det fra en demonstration i Warszawa. I weekenden rammer blokaderne den populære halvø Hel i Pomorskie. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.
Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.