Verdens smalleste hus ligger i Warszawa

  DOM-KERETA_Verdens_smalleste_hus_Polen_polennu

  Verdens smalleste hus ligger i en gyde mellem to bygninger i Warszawa.


  WARSZAWA: Verdens smalleste hus er indviet i den polske hovedstad.


  Verdens smalleste hus ligger i Warszawa, og er blevet opført mellem to bygninger. Det smalle hus er mellem 92 og 152 cm bredt, og 10 meter højt. Selv om huset er meget smalt, så har det fået sin første beboer. Det nye hus er tiltænkt som ophold for internationale kunstnere.

  Symbolsk placering

  Huset er bygget i en tidligere gyde mellem to slags huse, som repræsenterer to forskellige tider i Warszawas historie. Den ene bygning er fra før Anden Verdenskrig, og den anden bygning er opført under kommunismen. Derudover ligger huset i det område der var den jødiske ghetto under krigen. Alt dette har inspireret arkitekten Jakub Szczesny til at lave verdens smalleste hus.

  Polsk-jødisk forbindelse

  Huset har fået navnet Dom Kereta (Kerets Hus), efter Etgar Keret, en israelsk forfatter der har polske rødder.

  – Jeg besluttede mig for, at tilegne huset til Etgar Keret, da han forener den polske og den jødiske historie, der har haft en afgørende rolle på det sted huset ligger, siger arkitekten Jakub Szczesny til det polske nyhedsbureau PAP.

  Et sted at bo

  Huset er i tre etager, og indeholder alt, hvad der er nødvendigt, fordelt på ialt 14 kvadratmeter. Der er en stue med sofa, skrivebord, komfur, et toilet og et soveværelse med plads til en seng. Der er lys nok i huset, da facade og tag er lavet af lys gennem trænge ligt materiale.

  Plads til kunstnere

  Forfatteren Etgar Keret er den første beboer i huset, men i fremtiden er det tanken at internationale kunstnere kan arbejde og bo i verdens smalleste hus.

  Dom Kereta ligger på hjørnet af Zelazna gaden og Chlodna gaden. Huset er netop blevet indviet.