1,3 millioner ukrainske flygtninge opholder sig i Polen

Flygtninge ukrainske mennesker
Polen har nu taget imod 10 millioner flygtninge der er kommet til landet fra Ukraine, efter et år af den seneste russiske angrebskrig mod Ukraine. Den polske regering anslår, at mellem 1,3 og 1,4 millioner af dem, fortsat er i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens viceindenrigsminister oplyser, at 1,3 millioner ukrainske flygtninge har taget ophold i Polen.

LÆS  Ukraines præsident takker polakker for fantastisk støtte

Polens viceindenrigsminister Pawel Szefernaker oplyser nu, at der er cirka 1,3 millioner ukrainske flygtninge, der har taget ophold i Polen. Det siger han til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Siden 24. februar har 6,26 millioner ukrainere passeret grænsen mellem Polen og Ukraine. Mange af dem er taget videre til andre lande, ligesom mange også er begyndt at vende tilbage, oplyser viceindenrigsministeren.

400.000 ukrainske flygtninge i job

Szefernaker sagde også, at ud af de 600.000 ukrainske flygtninge i den arbejdsdygtige alder, har mere end 400.000 af dem taget et lovligt arbejde, viser den officielle database.

– Ingen anden flygtningestrøm i verden, har inkluderet så mange mennesker der hurtigt har fået job som i Polen. Det er et vigtigt aspekt, der viser, at de bosætter sig i Polen og ønsker at leve et normalt liv, sagde viceindenrigsministeren.

En lov der blev vedtaget i marts, betyder at ukrainske flygtninge får omgående opholdstilladelse, og adgang til uddannelse, sundhed og sociale ydelser. Viceindenrigsministeren lover yderligere tiltag for flygtningene fra Ukraine.

LINK: UNCHR – flygtninge fra Ukraine

Over 5 millioner flygtninge over ukrainsk grænse til Polen

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  

 

LÆS  Kaczynski-regering forbereder folkeafstemning om EU

LÆS  Mere militært samarbejde mellem Polen og Danmark