1,3 millioner ukrainske flygtninge opholder sig i Polen

Flygtninge ukrainske
1,3 millioner ukrainske flygtninge har taget ophold i Polen, siger den polske viceindenrigsminister tl PAP. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens viceindenrigsminister oplyser, at 1,3 millioner ukrainske flygtninge har taget ophold i Polen.

LÆS  Polen: Stop al handel mellem EU-landene og Rusland

Polens viceindenrigsminister Pawel Szefernaker oplyser nu, at der er cirka 1,3 millioner ukrainske flygtninge, der har taget ophold i Polen. Det siger han til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Siden 24. februar har 6,26 millioner ukrainere passeret grænsen mellem Polen og Ukraine. Mange af dem er taget videre til andre lande, ligesom mange også er begyndt at vende tilbage, oplyser viceindenrigsministeren.

400.000 ukrainske flygtninge i job

Szefernaker sagde også, at ud af de 600.000 ukrainske flygtninge i den arbejdsdygtige alder, har mere end 400.000 af dem taget et lovligt arbejde, viser den officielle database.

– Ingen anden flygtningestrøm i verden, har inkluderet så mange mennesker der hurtigt har fået job som i Polen. Det er et vigtigt aspekt, der viser, at de bosætter sig i Polen og ønsker at leve et normalt liv, sagde viceindenrigsministeren.

En lov der blev vedtaget i marts, betyder at ukrainske flygtninge får omgående opholdstilladelse, og adgang til uddannelse, sundhed og sociale ydelser. Viceindenrigsministeren lover yderligere tiltag for flygtningene fra Ukraine.

LINK: UNCHR – flygtninge fra Ukraine

Over 5 millioner flygtninge over ukrainsk grænse til Polen

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  

 

LÆS  Tre ud af fire polske kvinder hjælper flygtninge

LÆS  3,3 millioner flygtninge fra Ukraine til Polen