Advarsler om voldsomme storme og hagl

gdansk_vand_oversvoemmelse_regn_uvejr
Myndighederne har varslet voldsomt uvejr i natten til mandag. Det er især fem regioner i det sydøstlige Polen der er udsatte, oplyser IMWM. Arkivfoto.

WARSZAWA: De polske myndigheder har udsendt advarsler om voldsomme storme med hagl og regn i flere regioner.

LÆS  Tre år efter: Tiltale for mordet på Gdansk borgmester

Institut for Meteorologi og Vandforvaltning (IMWM) advarer om voldsomme storme natten mellem søndag og mandag. Der kan blive tale om skybrud, hagl og muligvis tornadoer.

Fem regioner med voldsomme storme

Det er især fem regioner i den sydøstlige del af Polen. I regionerne Małopolskie (Krakow), Świętokrzyskie (Kielce), Lubelskie (Lublin) og Podkarpackie (Rzeszow) er der varsler om kraftige regnskyl og hagl på mere end 5 cm i diameter. Der er også risiko for tornadoer, oplyser myndighederne der har betegnet områderne til kategori 3.

De voldsomme vejr fænomener vil opstå lokalt, og metrologerne kan ikke præcist beregne hvor de rammer.

– Derfor er det nødvendigt at følge situationen nøje, oplyser IMWM, der også opfordre polakkerne til selv at følge situationen og tage de nødvendige forholdsregler.

LINK: IMWM Vejrtjenesten

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Tre år efter: Tiltale for mordet på Gdansk borgmester

LÆS  Prognose: Det bliver en varm sommer i Polen