DR-programmet Nul Stjerner på weekendtur til Polen

Nul Stjerner i Polen
Jan og Morten, der er værterne i DR-programserien Nul Stjerner, har været på forlænget weekend i Polen. Her ses de sammen med racerkøreren Aleksandra, som får deres puls op i gear. Foto: Svante Karlshøj Ibsen.

KØBENHAVN: De to populære tv-eventyrer Morten og Jan fra DR-programserien Nul Stjerner har været på en forlænget weekend tur til Polen. Se afsnittet her.

LÆS  Årets største sportsevent i Europa bliver i Polen

De populære tv-eventyrer Morten Kirckhoff og Jan Elhøj, der står bag DR programserien Nul Stjerner, har været på en forlænget weekend i ”ukendte store naboland” Polen. Programmet blev sendt første gang torsdag, og genudsendes lørdag aften på DR2 klokken 23:05. Programmet kan også ses nu, gennem linket længere nede på siden.

Nul Stjerner-konceptet

Det er de to værter og Nul Stjerner-seriens hensigt at tage på utraditionelle rejser for at undersøge om det værste udgangspunkt i virkeligheden gemmer på de største eventyr.

I dette afsnit handler det om Polen, og turen begynder i Krakow. På et tidligere psykiatrisk hospital som i dag er lavet om til et hotel med det – i denne sammenhæng velvalgte navn – Hotel Start. Ifølge de to eventyrer, er hotellet det dårligst anmeldte hotel i Polen. I programmet kan man følge Morten og Jans anmeldelse af hotellet og de få gæster.

SE DR-programmet: Nul Stjerner om Polen

LGBT i Lublin

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj rejser i programmet også til de såkaldte ”LGBT-frie zoner” for at møde Alicja, der er LGBT-aktivist. De mødes i Lublin, som hun understreger, ikke er ”LGBT-fri zone”, selv om byen ligger i området med de mange LGBT og familie erklæringer. Alicja er LGBT-aktivist, og fortæller at regeringen har brug for fjendebilleder for at blive valgt, og at det er baggrunden for hetzen.

LÆS  Polens adgang til EU for tyve år siden i København

– Først var det jøderne, nu er det LGBT-personer hadet går ud over, fortæller Alicja i programmet til de to nysgerrige danskere.

Vindmøller, kulmine og ølkrus

Herefter fortsætter turen til kulminebyen Katowice, hvor de blandt andet besøger et tidligt forsøg på at bygge en vindmølle. Den mislykkede vindmølle forsøgte en polsk kulminearbejder at bygge tilbage i 1970erne, for at finde et rent alternativt til kul.

LÆS  Udstilling af børnetegninger fra Anden Verdenskrig

I Katowice overnatter de to eventyrer i den største beboelsesblok i byen der stammer tilbage fra kommunisttiden.

Jan og Morten besøger også verdens næststørste samling af ølkrus. Her er det også en kulminearbejder der står bag. Han har 13.000 ølkrus, der fylder hans hus og garager til stor opmuntring for de danske eventyrer.

Nul Stjerner Polen
Jan og Morten besøger verdens næststørste samling af ølkrus. Foto: Svante Karlshøj Ibsen.

De to rejser herefter videre til Warszawa, hvor de mødes med en anden kvinde, Aleksandra, der er en af Polens bedste til at køre race. Jan og Morten får sig en overraskende køretur med hende, som er en ud af fem kvinder i Polen der dyrker denne sport.

LÆS OGSÅ: Gdansk, Poznan og Warszawa er bedre end London og Paris

Seje polske tøser

Da de to eventyrer ved afslutningen af turen evaluerer foran Warszawa Chopin lufthavn, er det de ”seje polske tøser”, der først fremhæves. Men også den store velstand i Polen har været en overraskelse for Jan og Morten.

– Fantastiske oplevelser, et smukt land og nogle virkelige rare mennesker at være sammen med, er Morten Kirckhoff og Jan Elhøjs afrundings kommentar fra det spændende og muntre afsnit af Nul Stjerner om Polen.

LÆS  Mere militært samarbejde mellem Polen og Danmark

polennu.dk giver gerne programmet Nul Stjerner fem stjerner for afsnittet om Polen. Det bør ses af enhver dansker med humor og interesse for Polen.

SE DR-programmet: Nul Stjerner om Polen

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj netop hjemvendt fra Warszawa efter den første corona-nedlukning i marts sidste år. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.
Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.