Flertal i parlamentet enige om regering og genopretning

flertal i parlament
Et flertal i parlamentet bestående af Borgernes Platform (PO), Den Tredje Vej (PSL/Polen 2050) og Lewica (Venstre) har indgået en aftale om en række politikpunkter, regeringen og fordelingen af poster i de to parlamenter; Sejmen og Sejmen. Foto: Tusk/FB.

WARSZAWA: Et flertal i parlamentet er enige, og har netop indgået en aftale om regeringsdannelse og en genopretning af Polen.

LÆS  USA: Vores interesse er et frit og demokratisk valg

Et flertal i parlamentet bestående af 248 nyvalgte medlemmer af Sejmen, har fredag middag indgået en aftale om en ny regering, besættelse af poster – og en genopretning af Polen på en lang række områder.

De tre partier er som ventet og tidligere meddelt; Borgernes Platform (PO), Den Tredje Vej (PSL/Polen 2050) og Lewica (Venstre). Følgende er aftalt om personer:

Regering

Statsminister Donald Tusk, tidligere EU-præsident og polsk statsminister.
Vicestatsministre Wladyslaw Kosiniak-Kamysz og Krzysztof Gawkowski

Formand for Sejmen

Szymon Holownia (13. nov 2023 – 13. nov 2025) – herefter næstformand
Wlodzimierz Czarzasty (14. nov 2025 til udgang af ​​perioden).

Formand for Senatet

Małgorzata Kidawa-Błońska (13. nov 2023 til 14. november 2025).
Herefter en repræsentant for PO der sidder perioden ud.

Flertal i parlamentet

De tre partier har også i den underskrevne aftale fastslået, at det der prioriterer højeste, er Polens sikkerhed. Derudover vil partierne fører Polen tilbage til normaltilstande med henvisning til retsstaten, abort, uddannelse og andre opgør med Kaczynski-regeringens handlinger gennem otte år.

Hvornår regeringen kan tiltræde, afhænger af den polske præsident Andrzej Duda, da har givet den nuværende statsminister muligheden for at danne regering. Det er til trods for, at han ikke kan samle et flertal i parlamentet, som er nødvendigt. Han får på mandag 14 dage til at forsøge.

LÆS  Ny afstemning om lov der kan frigøre EU-milliarder

polennu.dk bringer senere aftalen mellem et flertal i parlamentet i sin helhed.

 

Støt polennu.dk – vil du hjælpe os lidt på vej? – så bliver vi rigtig glade. Du kan støtte os via Mobilepay 23435905 med valgfrit beløb – eller du kan vælge mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kortbetaling. På forhånd, mange tak!

 

LÆS  Ny afstemning om lov der kan frigøre EU-milliarder