Ingen danske lempelser i rejser fra Polen

Politi_Danmark

KØBENHAVN: Fredag oplyste Danmarks ambassade, at dansk-polske familier og venner kunne holde sommerferie sammen i Danmark. Men så enkelt er det langt fra.

LÆS  Corona tal fra Polen: 19.452 smittede polakker

Fredag skrev polennu.dk, på baggrund af en meddelelse fra Danmarks ambassade i Warszawa, at dansk-polske venner og familier kunne mødes igen i Danmark fra den 15. juni. Men det er ikke den fulde sandhed, viser politiets retningslinjer. Så vent med at bestille rejse fra Polen til Danmark, før du har læst dette.

EU-lempelser

Der er sket få lempelser i de generelle indrejseregler til Danmark fra EU-lande, men ikke forhold der er særligt for rejser fra Polen. Og det er er langt fra besøg hos alle relationer der er omfattet. Det er kun særlige tætte familierelationer der tæller, ligesom venner slet ikke er omfattet af reglerne, som det tidligere er blevet oplyst.

LÆS: Danmark åbner for indrejse fra Polen

Hvad betyder det så?

Polakker og danskere – og andre borgere fra EU-lande – kan rejse ind i Danmark fra Polen, hvis man enten:

  • Er bosat i Danmark
  • Skal på forretningsrejse
  • Skal studere
  • Skal besøg ægtefælle, samboende, forældre eller børn
  • Deltage i en begravelse

Et af ovenstående forhold skal være til stede, før indrejse fra Polen til Danmark er muligt. Læs mere om hvad der kræves herunder.

SE POLITIETS VEJLEDNING HER

Polen åben for danskere

Danskere kunne fra lørdag frit rejse til Polen, selv om den danske rejsevejledning anbefaler at danskere bliver hjemme indtil 31. august.

SE DEN DANSKE REJSEVEJLEDNING HER

Besked fra fredag

Fredag udsendte Danmarks ambassade i Warszawa denne besked:

LÆS  Corona tal fra Polen: 709 polakker døde

Good news for all Danish-Polish families! 

The Danish government has announced a number of changes in the restrictions on travels into and out of Denmark. The changes imply among other elements that Danish-Polish families can visit family and friends in Denmark this summer. This type of visit is now added to the list of so-called worthy purposes for entering Denmark. The changes will enter into force from 15 June. 

LINK TIL MEDDELELSE

Mere om rejser til Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 292 polakker døde