Jaroslaw Kaczynski stiller ikke op i sin valgkreds

Jaroslaw Kaczynski dropper den valgkreds hvor han bor, og hvor han altid har været opstillet. Kritikere siger at det er af frygt for at skulle debattere med Donald Tusk. Arkivfoto.

WARSZAWA: Partiformand og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski stiller ikke op i sin valgkreds hjemme i Warszawa hvor han er valgt.

LÆS  Kaczynski fyrer alle vicestatsministre og bliver det selv

Formanden for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) og vicestatsminister Jaroslaw Kaczynski stiller ikke op i sin valgkreds i Warszawa, hvor han kommer fra. PiS har offentliggjort deres valglister, hvoraf det fremgår at Kaczynski stiller op i Sokolow Podlaski – en by cirka 80 kilometer fra Warszawa. Han har ellers boet samme sted i Warszawa altid, hvor han har været opstillet der ved alle tidligere valg, men sådan er det ikke længere.

Dropper valgkreds i frygt?

Tidligere formand for det største oppositionsparti Borgernes Platform (PO) Borys Budka:

– Kaczynski flygter, fordi han er bange for at møde Donald Tusk, siger Budka til onet.pl.

Flere medier har inviteret de to partiledere Jaroslaw Kaczynski og Donald Tusk til en debat, men Kaczynski ønsker ikke en direkte debat med Donald Tusk.

– Ud fra et hensyn til partiets interesser, er jeg nødt til at følge dem, sagde Kaczynski lørdag i sin nye valgkreds. Det er en kendt sag, at det alene er Kaczynski der har udformet partiets valglister. Men Kaczynski afviser, at han er bange for at møde Tusk i en direkte konfrontation.

Bange for ham der løj?

– Jeg vidste på forhånd, at det ville være oppositionens reaktion, men hvad skal jeg være bange for? For den mand, der løj, løj og løj igen. Der er virkelig ingen grund til at være bange, siger Kaczynski.

Der er valg til parlamentet søndag, den 15. oktober hvor der også skal gennemføres fire vejledende folkeafstemninger.

Valgkreds eller ej. Vi fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

LÆS  Valg 2023: Regering vil forhøje børnepenge næste år

LÆS  Tiltalt for at påstå at Kaczynski er homoseksuel