Kaczynski-rival er måske blevet forgiftet på toilet

Den tidligere vicestatsminister og respekterede advokat Giertych blev udskrevet tirsdag eftermiddag her fra Bródnowskim hospitalet i Warszawa. Nu skal udenlandske eksperter fastslå om han er blevet forgiftet af den polske anti-korruptionsenhed (CBA) under en ransagning i hans hjem. Foto: WikiMedia.

WARSZAWA: Advokat og Kaczynski-rival Roman Giertych skal undersøges af internationale eksperter, efter mistanke om forgiftning på et toilet.

LÆS  Polsk hjælp til nærområder mod flygtningestrøm

Det er stadig et åbent spørgsmål, hvad der skete torsdag eftermiddag, da advokat Roman Giertych blev arresteret, og hans hjem blev ransaget. Ransagningen kom dagen før, at advokaten – der er en kendt modstander af Jaroslaw Kaczynski – skulle føre en sag mod nogle af partiformandens allierede.

LÆS OGSÅ: Kaczynski modstander arresteret af det hemmelige politi

Blev dårlig på badeværelse

Men et sikkert. Hans tilstand blev ændret, da den særlige anti-korruptionsenhed (CBA) arresterede Roman Giertych torsdag, og en CBA-officer førte ham ud til hans badeværelse. Her skete der et eller andet, som betød at Giertych mistede bevidstheden og måtte køres væk i en ambulance. Siden har Giertych været meget uklar, oplyser hans egen advokat, advokat Jakub Wende. Roman Giertych og andre arresterede, blev lørdag løsladt, efter at en domstol i Poznan, ikke kunne få øje på at de tiltalte havde gjort noget kriminelt. Men trods løsladelsen, er advokaten forblevet på hospitalet frem til tirsdag aften.

Bliver dårligere og dårligere

Jakub Wende sagde tirsdag morgen, at Roman Giertychs tilstand er kritisk, og at han fortsat er indlagt. I samråd med lægerne, skal Roman Giertych nu undersøges af udenlandske eksperter for at finde ud af om han er blevet forgiftet, og med hvilket stof.

Tirsdag eftermiddag kom Roman Giertych hjem igen, men lægerne har bedt ham holde sig i ro i en måned.

– Han bliver dårligere og dårligere, og ingen af lægerne kan finde ud af hvad der er galt med ham, siger advokat Jakub Wende til niezalezna.pl.

LÆS  Advarsler om voldsomme storme og hagl

Roman Giertych er tidligere vicestatsminister under Kaczynski-regeringen i 2007. Siden har de været uvenner, og Roman Giertych er advokat for mange af de forretningsfolk, der mener at de er blevet snydt af Jaroslaw Kaczynski, og hans medsammensvorne. Advokaten begyndte at arbejde sammen Donald Tusk og hans regering, i årene efter bruddet med Kaczynski-brødrene.

LÆS  PiS bekræfter: Jaroslaw Kaczynski er indlagt

LÆS OGSÅ: DOMSTOL UNDERKENDER FÆNGSLING AF KACZYNSKI-KRITIKER

Den Kaczynski kritiske advokat, og tidligere vicestatsminister Roman Giertych og elleve andre, er blevet løsladt efter at retten i Poznan ikke kunne få øje på, at de tolv har begået lovbrud. Arkivfoto.
PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.