Tyskland: Ingen erstatning for Anden Verdenskrig

Erstatning
Tyskland afviste tirsdag det officielle krav om erstatning for Anden Verdenskrig til Polen. Tysklands udenrigsminister Annalena Barbock tirsdag i Warszawa hos sin polske kollega, udenrigsminister Zbigniew Rau .Foto: Sebastian Indra/KPRM.

WARSZAWA: Tyskland afviser igen at give erstatning til Polen for skaderne under Anden Verdenskrig, sagde den tyske udenrigsminister tirsdag.

LÆS  Tysklands præsident: Nord Stream 2 var en klar fejl

Tysklands udenrigsminister Annalena Barbock er tirsdag i Warszawa. Her blev hun mødt af en note fra den polske udenrigsminister Zbigniew Rau, om et krav om erstatning for Anden Verdenskrig.

– Men den sag er allerede lukket og løst, sagde den tyske udenrigsminister i den polske hovedstad i dag. Her henviser Annalena Barbock til flere afgørelse om spørgsmålet, der er taget af flere omgange.

Rau sagde mandag, at noten “afspejler den polske udenrigsministers overbevisning om, at parterne straks bør tage skridt til at regulere juridisk og materielt, på en varig, omfattende og endelig måde, for konsekvenserne af tysk aggression og besættelse i årene mellem 1939 og 1945.

Erstatning er kompensation

Formanden for regeringspartiet, Jaroslaw Kaczynski siger:

– Det handler om at sikre kompensation, måske gennem en lang og besværlig proces, for alt, hvad Tyskland, den tyske stat, den tyske nation, gjorde mod Polen mellem 1939 og 1945.

Et flertal i parlamentet står bag kravet og erstatning. I Sejmen har 418 medlemmer stemt for, 4 imod og 15 har stemt blankt, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Tysklands kansler afviser Polens krav om erstatning

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med DKK 200,00 eller DKK 500,00 

Poland issues diplomatic note to Germany seeking war reparations

 

 

 

 

LÆS  Dansk markering af 30-året for Dronningens besøg i Polen

LÆS  Danmark får note om polsk krav for Anden Verdenskrig