cykel_Warszawa_Polen_polennu

WARSZAWA: Danmarks ambassadør cykler på arbejde og til møder med den polske præsident.

LÆS  Landmænd i protest skaber trafikkaos i Warszawa


Danmarks ambassadør i Polen cykler på arbejde og til møder, skriver det polske dagblad Gazeta Wyborcza.

– Jeg cykler på arbejde så ofte, som jeg kan komme til det, siger ambassadør Steen Hommel til Gazeta. – Fra mit hjem i Ochota til ambassaden har jeg lidt over 2 km. Det går hurtigere end med bil, og jeg føler mig langt bedre tilpas efter en cykeltur.

Cykler til møder i præsident-paladset

Ambassaden har købt tre cykler, som medarbejderne kan komme rundt i byen på. En af dem er en Christiania-cykel, som ambassaden bruger til at bringe pakker ud med.

– Jeg har også cyklet til møder i præsident-paladset. Ambassadørerne fra de andre lande undrede sig og smilede. Jeg forklarede dem, at det er meget behagelig, og at selv ministre ofte tager cyklen i Danmark.

Warszawa har gode cykelstier

Til spørgsmålet om, hvordan Warszawa opleves som cyklist svarer Steen Hommel, at der er gode cykelstier på flere strækninger, men at der stadig mangler et sammenhængende sti-system.

Byen har gode muligheder for at blive en cykel-by, hvis et stykke af de meget brede gader blev omdannet til cykel-stier, og sne-rydningen på stierne blev opprioriteret, mener ambassadøren, der oplever, at der kommer stadig flere cykler i bybilledet.

LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly