Dansk ambassadør cykler i Warszawa

  cykel_Warszawa_Polen_polennu

  Cykler bliver mere og mere populære i Polen. For en uge siden var det cykeldag i Polen, som er myndighedernes forsøg på at få flere polakker til at bruge cyklen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Danmarks ambassadør cykler på arbejde og til møder med den polske præsident.


  Danmarks ambassadør i Polen cykler på arbejde og til møder, skriver det polske dagblad Gazeta Wyborcza.

  – Jeg cykler på arbejde så ofte, som jeg kan komme til det, siger ambassadør Steen Hommel til Gazeta. – Fra mit hjem i Ochota til ambassaden har jeg lidt over 2 km. Det går hurtigere end med bil, og jeg føler mig langt bedre tilpas efter en cykeltur.

  Cykler til møder i præsident-paladset

  Ambassaden har købt tre cykler, som medarbejderne kan komme rundt i byen på. En af dem er en Christiania-cykel, som ambassaden bruger til at bringe pakker ud med.

  – Jeg har også cyklet til møder i præsident-paladset. Ambassadørerne fra de andre lande undrede sig og smilede. Jeg forklarede dem, at det er meget behagelig, og at selv ministre ofte tager cyklen i Danmark.

  Warszawa har gode cykelstier

  Til spørgsmålet om, hvordan Warszawa opleves som cyklist svarer Steen Hommel, at der er gode cykelstier på flere strækninger, men at der stadig mangler et sammenhængende sti-system.

  Byen har gode muligheder for at blive en cykel-by, hvis et stykke af de meget brede gader blev omdannet til cykel-stier, og sne-rydningen på stierne blev opprioriteret, mener ambassadøren, der oplever, at der kommer stadig flere cykler i bybilledet.