Dødstrusler mod Polens statsminister undersøges

  Donald_Tusk_er_statsminister_kandidat_for_første_gang


  WARSZAWA: Tre breve med dødstrusler mod Polens statsminister Donald Tusk undersøges af politiet og sikkerheds-tjenesterne i Polen.


  Politiet og efterretningstjenester i Polen undersøger nu en sag om dødstrusler mod statsminister Donald Tusk. Dødstruslerne sættes i forbindelse med en kommende retssag mod hooligans i Warszawa. Det oplyser det polske nyhedsbureau PAP, torsdag.

  Tre breve

  Ifølge den private radiostation RMF FM er der sendt tre breve med dødstrusler til Donald Tusk. To til hans private adresse i Gdansk, og et til statsministeriet i Warszawa.

  Det er den offentlige anklagers kontor i Gdansk, der undersøger sagen, men Polens sikkerhedstjeneste for interne anliggender, ABW, er ved at spore brevenes afsendere.

  Løsladt mod kaution

  RMF FM oplyser ud fra anonyme kilder, at truslerne kommer fra den uformelle leder af en gruppe fans fra fodboldklubben Legia Warszawa, Piotr. S. Han står i forvejen til ti års fængsel i en omfattende sag om handel med amfetamin, men blev løsladt mod kaution på 80.000 zloty i februar. Forud havde han tilbragt otte måneder bag tremmer.

  Anholdt før EM 2012

  Piotr S. blev anholdt sammen med 41 andre fra Teddy Boys 95-banden forud for EM 2012 i fodbold, i forbindelse med mistanke om narkotika-handel og planlagte hooligan-aktiviteter.

  Sikkerhed i top

  Ifølge RMF FM, har regeringens sikkerhedstjeneste, BOR, ikke optrappet sikkerheden omkring Donald Tusk yderligere, da man vurdere at det nuværende høje niveau er tilstrækkeligt.

  Tidligere forsøg

  I november blev et komplot afsløret, hvor en lektor fra Krakow Landbohøjskole stod bag et forsøg på at anbringer en bombe der skulle ramme Polens præsident og statsminister.

  Planen blev afsløret, og lektoren indrømmede efterfølgende sine planer, og fortalte at han ville straffe de ”arrogante politikere”.