Europas folkevalgte kræver igen handling mod Polen

Sådan så resultatet ud, da Europa-Parlamentet indledte den politiske sæson med en resolution rettet mod Polen. Foto: EU.

BRUXELLES: Et flertal af medlemmerne af Europa-Parlamentet krævede torsdag, at stats- og regeringscheferne tager skrappere skridt mod Polen.

LÆS  EU-formand står fast: Ingen penge før ændringer

513 medlemmer af Europa-Parlamentet stemte for, 148 imod og 33 undlod at stemme, da det gjaldt en resolution mod Polen for overtrædelser af blandt andet retsstatsprincipper og hetzen mod LGBT-personer. Resolutionen indeholdt også en fornyet appel til EU stats-og regeringslederne om at fortsætte den såkaldte Artikel 7 proces mod Polen, som er den skrappeste sanktionsmulighed der findes mod et medlemsland.

LÆS OGSÅ: Europa-Parlamentet står fast: Ingen penge til Polen

De europæiske folkevalgte, besluttede også at de ikke vil acceptere ”bløde fortolkninger” af magtens tredeling i opgøret mellem EU og Polen. Resolution gentog også parlamentets kritik af retsstatens udvikling, pressefriheden, mediesituationen, kriminalisering af sexualundervisning, samt regeringen og præsidentens åbenlyse hetz mod LGBT-miljøerne – og opsigelsen af Istanbul-konventionen.

EU: SE INFO OM RESOLUTION MOD POLEN

Ingen penge uden demokrati

EU-statslederne og MEP’erne har samstemmende erklæret, at der ikke kan udbetales EU-midler til lande, der forbryder sig mod EU’s grundværdier. Første gang det skete, var da seks polske byer i LGBT-frie zoner fik afslag på økonomisk støtte. De manglende EU-penge til de polske LGBT-frie zoner, blev dækket tredobbelt ind af den polske regering.

ANALYSE: EU vil have demokrati for pengene

I Polen fastholder regeringen, at EU ikke lovligt kan fratage landet økonomiske midler. Dramaet mellem Bruxelles og Warszawa fortsætter på uformindsket styrke.

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  EU-formand står fast: Ingen penge før ændringer

LÆS  Jeppe Kofod: Polen har forværret situationen