En domstol i Amsterdam har afvist en anmodning fra en polsk domstol, der kræver en kriminel udleveret til retsforfølgelse i Polen. Domstolen har ikke tillid til det polske retsvæsen. Nu skal EU-domstolen tage stilling i sagen. Arkivfoto.

AMSTERDAM: En person der er mistænkt for narkosmugling, bliver ikke udleveret til Polen trods en formel anmodning. Domstolen har ikke tillid til det polske retsvæsen.

LÆS  Penge til voldsofre brugt til hetz mod kirkens ”fjender”

En ny sag om manglende tillid til de polske domstole, kom frem ved en sag ved retten i Amsterdam fredag. De polske myndigheder har krævet en polak udleveret, mistænkt for at have smuglet 200 kilo narkotika fra Holland til Polen.

Ingen tillid

Men domstolen afviste det polske ønske, med henvisning til manglen på uafhængige domstole i Polen. Retten valgte i stedet at løslade den tiltalte, og har nu bedt Europa-domstolen om at tage stilling til sagen.

Det er ikke første gang, at en domstol ikke vil følge en polsk anmodning. Holland har tidligere afvist en anmodning, ligesom det også er sket i blandt andet Irland og Sverige.

 

LÆS  Militæret sættes ind mod abort-demonstrationer
LÆS  Kaczynski vil ikke acceptere afpresning fra EU