Kraftige vinde og regn dræber to og kvæster 12

  uvejr_regn_polen
  Uvejret hærger i Polen og det fortsætter. Myndighederne, der frygter oversvømmelser, advarer via SMS i dag polakkerne om at søge ly for uvejret, der vil tage til i nat. Arkivfoto.

  Kraftige vinde og regn har skabt problemer flere steder i Polen i denne weekend. Værst er det gået ud over de sydlige og vestlige egne af landet. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 32.000 redningsfolk blev søndag indsat efter kraftige storme havde hærget dele af Polen. To blev dræbt og 12 blev kvæstet i uvejret.


  To mennesker blev dræbt og 12 andre såret efter kraftige vinde af orkanstyrke gennem weekenden. Fem af de kvæstede er brandmænd, oplyser myndighederne mandag formiddag.

  26.000 uden strøm

  Op til 26.000 kunder var stadig uden elektricitet, da stormene fortsatte med at hærge dele af landet, udtalte Regeringscentret for Sikkerhed (RCB).

  6.233 udkald

  Søndag var der bud efter redningstjenesterne 6.233 gange, primært i den sydlige del af landet hvor vinden væltede træer og rev tage af bygninger, siger talsmanden for redningstjenesterne, Pawel Fratczak.

  4.654 væltede træer

  Den kraftige vind og regn har ødelagt 933 bygninger, hvoraf de 732 af dem er boliger. De fleste af dem i de sydlige og vestlige egne af Polen. I alt blev 4.654 træer væltet over hele Polen.

  32.000 redningsfolk og 7.100 redningskøretøjer blev indsat for at udbedre skaderne søndag.