Maersk flytter flere arbejdspladser til Gdansk

Maersk flytter medarbejdere til Gdansk
Maersk har meddelt, at koncernen vil flytte flere aktiviteter fra Stavanger i Norge til Gdansk i Polen. Maersk er glade for Gdansk. Foto: Maersk Drilling.

KØBENHAVN: Maersk har besluttet at flytte flere maritime arbejdspladser til Gdansk i Polen. Medarbejderne er ikke blevet hørt, siger tillidsmand.


Maersk Drilling flytter medarbejdere fra deres kontorer i Stavanger i Norge til Gdansk i Polen, skriver det norske fagmagasin energi24.no.

– Det er naturligvis vanskeligt for en organisation, der har leveret gode resultater i alle årene, at blive informeret om, at Maersk planlægger at reducere tilstedeværelsen i Norge. Men vi vil stadig have høj aktivitet her, siger administrerende direktør Jakob Korsgaard, Maersk Drilling Norge.

– Vi gør dette for at styrke vores position, ikke fordi vi agter at forlade Norge, siger Korsgaard.

Han påpeger, at olieindustrien er i en usikker situation. Det er koncernledelsen i Danmark, der har taget initiativ til ændringen.

Maersk vil samle ekspertise

Korsgaard lægger ikke skjul på, at omkostningerne er lavere i Polen, men siger, at beslutningen ikke alene handler om omkostninger.

Maersk er glade for Gdansk

– Det er blandt andet, at Maersk ønsker at samle ekspertise ét sted, siger han. Der bores ikke efter olie i Polen, men der er en stor maritim sektor i Gdansk.

– Vi har været til stede i byen i mange år og har gode erfaringer med Gdansk, siger Maersk direktøren.

Men beskeden har ikke vakt jubel blandt de norske medarbejdere hos Maersk. Der er ikke sat tal på hvor mange arbejdspladser der skal flyttes, men Maersk Drilling har 50 ansatte i administrationen i Stavanger, og 600 på søen.

Frode Larsen, der er tillidsrepræsentant for de næsten 600 medlemmer af Industri Energi i Mærsk Drilling er utilfreds med beslutningen.

– Vi er slet ikke enige i denne beslutning, den er taget uden om os. Medarbejderne i Norge har ikke været en del af processen. Det er et diktat fra København, siger Larsen til det norske fagmedie.

Udflytningen af arbejdspladser fra Maersk i Stavanger til Gdansk ventes gennemført i løbet af indeværende år.

EKSTERNT LINK: Energi24 Norge

Maersk Drilling flytter kontorjobber fra Norge til Polen

Vi har ikke bygget en betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Du kan vælge mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og mange andre anerkendte og sikre betalingsformer.

Mærsk nye containerskib er ankommet til Gdansk

Polak ombord på dansk tilbageholdt skib i Iran