Polens landshold videre efter nederlag til Argentina

Argentina Polen
Den polske landsholdsmålmand Wojciech Szczesny reddede et straffespark, som Messi brændte. Szczesny var en af aftenens kamps helt store profiler. Foto: PZPR.

DOHA: Polen endte som nummer to i sin gruppe ved VM-fodbold, og er videre til 1/8-finalerne. Det sker trods nederlag til Argentina.


Polens fodboldlandshold er videre ved VM 2022 i Qatar. Det stod klart efter onsdagens kampe i puljen. Polen spillede mod Argentina. Det var en kamp hvor polakkerne stod tæt pakket i forsvaret i det meste af første halvleg, og Lewandowski og hans holdkammerater viste først tænder ved kampens afslutning.

Messi brændte straffespark

Første mål kom i 46. minut, efter at den polske målmand Wojciech Szczesny havde stået en flot første halvleg. Den polske målmand begik straffe mod Messi, som Szczesny selv reddede. Han er til daglig målmand i den italienske storklub Juventus. Inden dagens kamp, havde ingen scoret mod den polske målmand.

I det 67. minut scorede argentinerne igen til slutresultatet 2 – 0.

I den anden gruppekamp mellem Mexico og Saudi-Arabien, blev der første scoret i kampens sidste minutter. Det skete tre gange. Mexico vandt 2 – 1. Resultaterne af dagens kampe betyder at Argentina og Polen går videre til 1/8 finalerne.

(Artiklen fortsætter under)

VM-fodbold succes for Polen og Robert Lewandowski

Slutstillingen i gruppe C

Argentina – 6 point (3)

Polen – 4 point (0)

Mexico – 4 point (-1)

Saudi-Arabien – 3 point (-2)

Næste kamp mod Frankrig

Polen er videre til 1/8-dels finalerne. Søndag skal polakkerne møde Frankrig klokken 16.00. Vinderen af kampen går videre til kvartfinalerne, taberen sendes hjem. Hvis der er uafgjort efter ordinær spilletid, spilles der to korte halvlege. Hvis det heller ikke afgør sagen, skal der straffespark til.

LINK: FIFA ranking – landshold

(Artiklen fortsætter under)

Polen fik point i første opgør ved fodbold-VM

Støt polennu.dk og få mere viden

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.

Tryk på det beløb du vil støtte os med.

Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.