Polens statsminister vil købe vacciner af Danmark

polen mette frederiksen vacciner
Danmarks statsminister Mette Frederiksen modtog i går et brev fra sin polske kollega Mateusz Morawiecki. Han vil gerne købe de vacciner som Danmark ikke selv vil bruge. Han appellerer i sit brev til solidaritet og henviser til det gode dansk polske samarbejde. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

WARSZAWA: Polens statsminister Mateusz Morawiecki har skrevet til Mette Frederiksen for at købe vacciner af Danmark.

LÆS  Dagens polske tal: 25.571 nye corona-smittede

Polens statsminister har skrevet til sin danske kollega Mette Frederiksen, for at købe de vacciner som Danmark ikke vil bruge. Det skriver Polsat News, der har set brevet.

Stop for brug af vacciner

De danske myndigheder har indstillet brugen af AstraZeneca og Johnson&Johnson vacciner, og det er de vacciner den polske statsminister gerne vil have fingrene i. I brevet der blev sendt tirsdag til Mette Frederiksen skriver den polske statsminister, at hvis Danmark beslutter sig for at videresælge fra lagrene af vacciner, så er Polen klar til at købe dem.

I brevet skriver Mateusz Morawiecki også, at en aftale om vacciner “vil styrke solidariteten og partnerskabet mellem Polen og Danmark. Vi er på et afgørende tidspunkt i bekæmpelsen af pandemien og Danmark og Polen har samarbejdet i årevis på det politiske, økonomiske, videnskabelige og kulturelle plan”, skriver den polske statsminister.

Den polske statsminister udtrykker også håb om, at “hans forslag ville være af interesse for de danske myndigheder, og at de fælles bestræbelser vil hjælpe med at overvinde pandemien, og at vi alle kommer ud af denne vanskelige tid stærkere og bedre forberedt på udfordringerne i fremtiden”, skriver Mateusz Morawiecki i brevet til Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Der er gennemført 12,0 millioner polske vaccinationer. 3,0 millioner polakker er færdigvaccineret.

Flere polske corona nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

LÆS  Dagens polske corona tal: 21.045 nye smittede

LÆS  502 covid-19 døde – 34 procent positive test